5 000m2-näyttelyyn tulee vielä talo — yleisö voi seurata sen rakentamista

2.3.2016 20:02
Kuva: Anna Vilkuna
Rakennan-teeoksessa syntyy talo näistä tarpeista.
Rakennan-teeoksessa syntyy talo näistä tarpeista.

Lappeenrannan entisessä kaupunginteatterissa levittäytyvä 5 000m2-taidenäyttely saa vielä täydennystä. Marja Rautaharju rakentaa teatterin päälavalle loppuviikon aikana.

Rautaharju on arkkitehtuurin ja visuaalisen kulttuurin ja nykytaiteen opiskelija. Talon teko on Rakennan-niminen installaatio, prosessi ja esitys.

— Rakennan-teos tutkii kokeellisesti rakentamisen prosessia yksilön tasolla työnä, oppimisena, kehollisuutena, materiana ja energiana, Rautaharju kertoo tiedotteessa.

Näyttelyssä kävijät voivat seurata ja kommentoida rakentamista ja keskustella tekijän kanssa. Kuka voi rakentaa? Marja Rautaharju rakentaa yleisön edessä torstaista lauantaihin 3.—5.maaliskuuta.

Valmistumisensa jälkeen teos jää installaatioksi teatteritilaan odottamaan purkamistaan.

5 000m2-näyttelytapahtuma avattiin 12. helmikuuta. Siinä on esillä teoksia 111 taiteilijalta ja taiteilijaryhmältä. Työt levittäytyvät entisen kaupunginteatterin 5 000 neliön tiloihin vintiltä näyttämölle, pukuhuoneisiin ja perunakellareihin asti.

Entinen kaupunginteatteri on Lappeenrannan keskustassa osoitteessa Valtakatu 56. Näyttely on siellä avoinna 27. maaliskuuta asti torstaista sunnuntaihin kello 11—16. Lipunmyynti sulkeutuu kello 15.15.

Leena Sallinen