Huhtiniemen rinne aukeaa laskijoille keskiviikkona

1.3.2016 17:58 | Päivitetty: 1.3.2016 22:30
Kuva: Seija Hackman
Ari Hovatov (vas.) ja Kari Thomander paikkasivat Lappeenrannan Huhtiniemen rinnettä tänään tiistaina lisälumella ja varmistivat hissin toiminnan.
Ari Hovatov (vas.) ja Kari Thomander paikkasivat Lappeenrannan Huhtiniemen rinnettä tänään tiistaina lisälumella ja varmistivat hissin toiminnan.

Huhtiniemen laskettelurinne avautuu Lappeeenrannassa keskiviikkona kunnolla hiihtolomalaisten käyttöön. Tähän asti rinne on ollut vain pulkkamäkenä, mutta tiistaina rinnettä paikattiin lisälumella laskettelukuntoon.

— Eilen tökkäsi maa vastaan, kun isolla koneella ajetaan. Lunta on alla ehkä vain viisi senttiä, kunnossapidon työntekijä Kari Thomander kertoi tiistaina.

Laskettelurinteen vieressä, aidalla erotettuna, on edelleen myös pulkkamäki.

Kaupunki on Lappeenrannassa ajanut nyt myös kaikki jääladut. Perinteisen uratkin on ajettu, joskin paikoin ne ovat jäisiä. Luistelu-ura on ainakin Sunisenselällä melko hyvässä kunnossa.

Maalla olevat latu-urat ovat hyvässä kunnossa.

Kunnossapidon työnjohtaja Tommi Nakari kiittää onneaan, ettei lähipäiviksi ole lunta luvassa, sillä kaksi kaupungin latukoneista rikkoutui Saimaan hiihdon viikonloppuna.

— Yhdestä runko repesi perästä. Se on Keiteleellä hitsattavana. Toivottavasti saadaan torstaina takaisin, kunnossapidon Nakari kertoi tiistaina

Joutsenon latukoneesta hajosi hydrauliikkaletku, mutta se oli Nakarin tietojen mukaan tiistaina jo saatu kuntoon.

Katso Lappeenrannan liikuntapaikkojen kunnossapitotilanne täältä.

Seija Hackman