89 eteläkarjalaista on syntynyt karkauspäivänä — lappeenrantalainen Kaisa Heino aikoo syntymäpäivänsä kunniaksi istua häirikköpöytään

29.2.2016 6:30
Kaisa Heino viettää syntymäpäiväänsä karkauspäivänä.
Kaisa Heino viettää syntymäpäiväänsä karkauspäivänä.

Lappeenrantalaiselle Kaisa Heinolle on lapsesta asti ollut selvää, että hänen syntymäpäiväänsä vietetään aina helmikuun viimeisenä.

Heino on yksi niistä 89 eteläkarjalaisesta, jotka ovat syntyneet 29. helmikuuta. Karkauspäivä osuu kalenteriin vain joka neljäs vuosi. Siksi ihmiset monesti utelevat Heinolta, milloin hän muina vuosina viettää syntymäpäiväänsä vai viettääkö ollenkaan.

— Minulle on itsestäänselvyys, että syntymäpäiväni on helmikuun viimeinen päivä. Ensimmäinen kolmatta ei tunnu ollenkaan siltä, että se olisi syntymäpäiväni, sillä kuukausi vaihtuu vääräksi.

Tänä vuonna Heino juhli syntymäpäiviään kavereiden kesken jo viime viikon perjantaina.

— Järjestin juhlat kavereiden positiivisesta painostuksesta ja avustuksella. Läheisten kavereiden kanssa kokoonnuimme syömään, juomaan ja saunomaan, eli ei mitään pönötystä.

Tänään virallisena syntymäpäivänään Heino aikoo istahtaa Imatran kaupungintalon lounasravintolassa häirikköpöytään, jossa keskustelu ei saa lipsahtaa työasioihin. Häirikköpöydässä on myös velvollisuus tarjota pullakahvit, jos on esimerkiksi syntymäpäivät tai on esillä mediassa.

— Nyt minulla on tuplasyyt tarjota.

Hanna Sipinen