Ulla Liukkonen kutsuu karjalaisia Suomen juhlavuoden rieskatalkoisiin

28.2.2016 10:15
Kuva: Inka Nordlund
Ulla Liukkonen antaa karjalaisuutensa näkyä ja kuulua. Sitä, mitä muut ajattelevat, ei pidä liikaa miettiä.
Ulla Liukkonen antaa karjalaisuutensa näkyä ja kuulua. Sitä, mitä muut ajattelevat, ei pidä liikaa miettiä.

Keittiömestari Ulla Liukkonen on harmikseen huomannut vanhan tuliaiskulttuurin hiipuneen. Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuonna 2017 olisi hyvä hetki palauttaa perinteiset arvot kunniaan.

— Karjalainen ruokakulttuuri pitää saada silloin nousuun. Kerätään voimavarat yhteen ja näytetään kaikille mitä osataan!

Liukkonen itse pystyy näyttämään esimerkkiä. Ison taipalsaarelaisperheen nuorimmaisena hän oppi käytännössä, kuinka vaatimattomista aineksista valmistetaan suussa sulavaa ruokaa.

Maakunnan rikasta ruokakulttuuria ja luonnon antimia pitäisi Liukkosen mielestä hyödyntää uudella ja luovalla tavalla.

— Maakunta tarvitsee ruokastrategian, joka kantaa vielä vuoden 2017 jälkeenkin. Jo tänä vuonna pitäisi ehtiä harjoittelemaan, että ensi vuonna päästäisiin paukuttamaan täysillä.

Lue lisää päivän lehdestä tai Etelä-Saimaan mobiilisovelluksesta.

Anne Kokkonen