Saimaan hiihto veti ennätysmäärän hiihtäjiä: 550 sivakoi viikonloppunsa ratoksi

28.2.2016 19:14
Kuva: Maija Kaibijainen
Innokkaita hiihtäjiä riitti tänä viikonloppuna koko maakunnassa. Kuva on Saimaan hiihdosta reitin varrelta eilen 27. helmikuuta.
Innokkaita hiihtäjiä riitti tänä viikonloppuna koko maakunnassa. Kuva on Saimaan hiihdosta reitin varrelta eilen 27. helmikuuta.

Saimaan hiihto -laturetkitapahtuma veti viikonloppuna enemmän osallistujia kuin koskaan. Saimaan ladun puheenjohtaja Sulo Tuuliainen kertoo, että nimensä merkinneitä hiihtäjiä oli kaikkiaan noin 550. Hiihtäjissä oli kaikenikäisiä.

— Ja osa ei merkinnyt käyntiään eli määrä oli todellisuudessa enemmän, Tuuliainen sanoo.

— Ladut olivat hyvässä kunnossa. Tänään puolen päivän aikana oli vähän kehnompaa, kun tuli räntää, mutta iltaa kohden ladut olivat jälleen huippukunnossa.

Tuuliainen kertoo, että hiihtäjiä tuli sunnuntaina vielä kello 16 jälkeenkin aloittamaan hiihtourakkansa. Sunnuntai oli suositumpi hiihtopäivä.

— Moni sanoi, että oli pakko tulla kun naapuri kehui latuja.

Myös arvonta on suoritettu. Yhdistyksen Ylläksen-lomaosakkeesta jäi viikko varaamatta, joten se arvottiin hiihtäjien kesken. Voittajaksi nousi Hanna Rautiainen.

Tapahtuma järjestettiin nyt kahden vuoden tauon jälkeen. Tuuliainen vannoo, että Saimaan hiihto hiihdetään jossakin muodossa myös ensi vuonna.

Anniina Meuronen