Etelä-Karjala saa liikkuvan peltipoliisin, lähtee sinne missä sitä eniten tarvitaan

28.2.2016 19:32 | Päivitetty: 29.2.2016 4:00
Kuva: Katja Juurikko
Automaattinen nopeusvalvonta-auto kärsi viime vuonna sitkeistä laitevioista, mutta nyt se on täydessä iskussa. Kuvassa vanhempi konstaapeli Jarmo Uuttala.
Automaattinen nopeusvalvonta-auto kärsi viime vuonna sitkeistä laitevioista, mutta nyt se on täydessä iskussa. Kuvassa vanhempi konstaapeli Jarmo Uuttala.
Automaattisen nopeusvalvonta-auton laitteistoa.
Liikkuva peltipoliisi ryhtyy töihin, kun pakettiauto löytää parkkipaikan ja takaikkunasta otetaan verho pois.

Etelä-Karjalan harvalukuinen peltipoliisien rivistö saa täydennystä. Maakunta saa liikkuvan, pakettiauton mukana kulkevan peltipoliisin, joka aikaa valvoa nopeuksia ympäri maakuntaa.

Ylikomisario Jari Strengell kertoo, että Kaakkois-Suomen poliisin nykyinen liikennevalvonta-auto siirtyy Kouvolasta Imatralle.

Kouvolaan saadaan maaliskuussa huippumoderni valvonta-auto, joka partioi Kymenlaakson teillä. Strengell kertoo, että Etelä-Karjalaan siirtyvä auto on vielä täysin käyttökuntoinen.

Liikkuva peltipoliisi saadaan käyttöön maaliskuun lopulla sen jälkeen, kun Imatran liikennepoliisit ovat saaneet käyttökoulutuksen.

Liikkuva peltipoliisi valvoo nopeuksia ensi sijassa taajamissa ja koulujen lähellä. Se myös ottaa huomioon yleisöltä tulleet valvontavinkit.

Nopeusvalvonta-auto pystyy parkkeeraamaan sinne, missä perinteisen nopeusvalvonnan järjestämiselle ei ole riittävästi tilaa.

Strengell korostaa, että nopeusvalvonta-autoa ei ole tarkoitus makuuttaa tallissa. Se on määrä pitää työn touhussa aina, kun poliisit ehtivät.

— Valvottavia paikkoja löytyy todella runsaasti.

Kaakkois-Suomen poliisi sai valvonta-auton keväällä 2014. Auto on Strengellin mukaan jo vieraillut satunnaisesti myös Etelä-Karjalan puolella.

Ilpo Leskinen | Aapo Mentula