Saimaan hiihto tarjosi tuoretta latua, Hanhijärven kylätalon ovet olivat yllättäen kiinni

27.2.2016 18:01
Kuva: Maija Kaibijainen
Latumaisema Lappeenrannan Hanhijärveltä houkuttelee hiihtämään.
Latumaisema Lappeenrannan Hanhijärveltä houkuttelee hiihtämään.
Matti Kasanen (vas.) ja Osmo Pekki kokivat vaihtelevia säitä Karhuvuoresta Karhusjärven kautta Vihtolaan ja takaisin kulkeneella laturetkellä. Lähtiessä paistoi aurinko, mutta matkalla tuli yllättävä lumipyry.
Matti Pajarin mielestä lauantain hiihtosää oli ihanteellinen. Uusi lumi oli kuitenkin vähän nihkeää hänen suksiensa alla. Pajari lähti matkalle Karhuvuoresta ja hiihti Karhusjärven kautta lentokentän reunaan.
Karhusjärven majalla oli hetkittäin ruuhkaa. Maja oli lauantaina avoinna ensimmäistä kertaa tänä talvena.

Saimaan hiihto -laturetkitapahtuma pystyttiin järjestämään kahden vuoden tauon jälkeen. Lunta oli maastossa riittävästi. Uutta lunta satoi perjantaina. Sakeita lumikuuroja tuli myös lauantaina aamupäivällä, vaikka sään yleisilme oli poutainen ja osin jopa aurinkoinen.

Uuden lumen vaikutuksesta luistoon oli ristiriitaisia näkemyksiä.

Matti Pajarin mielestä vastasatanut lumi oli nihkeää. Matti Kasasen ja Osmo Pekin mielestä latu itsessään oli nihkeä, mutta uusin lumi liukasti sitä.

Kari Kemppi oli hyvillään siitä, että lunta tuli viimein, jotta pääsee hiihtämään. Lumentulon ajoitus oli hänen mielestään kohdallaan, sillä kevättä kohti päivät pitenevät ja illallakin näkee kohta hiihtää.

Saimaan hiihdon latureitistö on suppeampi kuin mihin on parhaina talvina totuttu. Silti tarjoutui mahdollisuus kymmenien kilometrien pituisiin hiihtolenkkeihin. Joutsenossa on erillinen latunsa.

Hanhijärven kylätalon piti olla yksi taukopaikoista, mutta ovet olivat kiinni ja lunta rappusilla. Moni Hanhijärven kautta hiihtänyt kävi turhaan kopaisemassa ovea.

Saimaan ladun  puheenjohtaja Sulo Tuuliainen sai lauantaiaamuna tiedon, että kylätaloa ei pystytty avaamaan, koska paikalle ei löytynyt emäntiä.Karhusjärven majalla
pääsi lauantaina ja pääsee sunnuntaina osallistumaan Lapin-matkan arvontaan, kun jättää majalle arvontakortin.

Tuuliaisen mukaan yhdistyksen Ylläksen-lomaosakkeesta  jäi yksi viikko varaamatta, joten se päätettiin arpoa kaikkien hiihtäjien kesken. Onnellinen voittaja pääsee Ylläkselle 7. toukokuuta alkavalla viikolla.Saimaan hiihto on avoinna sunnuntaina kello 9—16.  Karhusjärven maja on avoinna paitsi tapahtuman ajan myös alkavalla hiihtolomaviikolla kello 10—15.

Sulo Tuuliainen kertoo, että maja on auki tulevina viikonloppuina kello 10—15 niin kauan kuin ladut pysyvät hiihtokunnossa. Viime ja toissa talvena maja ei ollut montaa kertaa auki.

 

Katso Saimaan hiihdon latureitit tästä. Kartta pitää avata erikseen.

Ilpo Leskinen