Per Savilahti-Nagander ohittaa pian Juri Kuznetsovin, teki Brian Salcidon kanssa selvää jälkeä myös konsolipelissä

27.2.2016 9:19
Kuva: Kai Skyttä
Per Savilahti-Nagander on kasvanut SaiPassa liigatason huippupuolustajaksi. Samaan aikaan SaiPa on kehittynyt liigan alakastin pikkuseurasta pudotuspelitasolle.
Per Savilahti-Nagander on kasvanut SaiPassa liigatason huippupuolustajaksi. Samaan aikaan SaiPa on kehittynyt liigan alakastin pikkuseurasta pudotuspelitasolle.
SaiPatilasto

Per Savilahti-Nagander on noussut Juri Kuznetsovin kantaan eniten otteluita SaiPassa pelanneiden ulkomaalaisten listalla. Ennen lauantain vierasottelua Jyväskylässä Savilahti-Naganderilla on 240 ottelua SaiPa-paidassa. Kuznetsov pitää tilaston ykkössijaa 241:llä.

— On tosi hauskaa, että olen saanut pelata SaiPassa niin monta ottelua. Tykkään olla yhdessä paikassa pitkään. Paikasta toiseen hyppiminen ei ole minun juttuni, Savilahti-Nagander kertoo.

Savilahti-Nagander tuli SaiPaan ensi kerran kaudeksi 2010—2011.

— Ensimmäinen vuoteni täällä oli myös ensimmäinen kausi, kun pelasin pääsarjatasolla niin paljon. Opin sen vuoden aikana hurjasti ja halusin jatkaa siitä. Sen jälkeen tunsin oloni vain paremmaksi vuosi vuodelta.

Savilahti-Nagander on intohimoinen ja tunnollinen harjoittelija, mutta myös iloinen veikko ja pidetty tyyppi joukkueen sisällä.

Ensimmäisten neljän SaiPa-kautensa aikana hän ystävystyi erityisesti yhdysvaltalaispuolustaja Brian Salcidon kanssa. Salcido pelaa tällä kaudella Saksan liigassa ERC Ingolstadtissa, mutta kaksikko pitää yhteyttä edelleen.

Vapaa-ajallaan Lappeenrannassa SaiPa-puolustajat tekivät tuolloin tuhojaan Call of Duty -konsolipelissä.

— Oh yeah. Pelasimme todella paljon. Se oli juttumme. Minulle se on sitä edelleen nyt, kun asun täällä ja tyttöystäväni on Ruotsissa.

Pelimaailmaan uppoutuminen on tapa rentoutua.

— Pelatessa ei voi ajatella oikein mitään muuta. Siinä unohtaa jääkiekon hetkeksi.

Kumpi teistä oli Call of Dutyssa parempi?

— Brian oli silloin vähän parempi. Nyt luultavasti minä. Hänen perheeseensä syntyi hiljattain poika, joten Brianilla on siellä nyt kädet täynnä töitä vauvan kanssa.

Mitä voit kertoa omasta tulevaisuudestasi tämän kauden jälkeen?

— Totta puhuen, en mitään. Olemme keskustelleet pikkuisen, mutta emme sen enempää. Olen keskittynyt täysillä tähän kauteen. Saa nähdä, mitä sen jälkeen tapahtuu, Savilahti-Nagander toteaa.

Lue lisää lehdestä tai Etelä-Saimaan mobiilisovelluksesta.

Anssi Silvennoinen