LUM:n Lipsanen ja IU:n Tyystjärvi ottivat kolmiloikan kirkkaimmat SM-mitalit, Tyystjärvi teki ennätyksensä viimeisellään

27.2.2016 18:30
Kuva: MIKA STRANDÉN
LUM:n Simo Lipsanen on kolmiloikan hallitseva Suomen mestari nyt sekä ulko- että sisäradoilla.
LUM:n Simo Lipsanen on kolmiloikan hallitseva Suomen mestari nyt sekä ulko- että sisäradoilla.

Simo Lipsanen voitti kultaa ja Arttu Tyystjärvi hopeaa miesten kolmiloikassa yleisurheilun SM-hallikisoissa Tampereella. Lappeenrannan Urheilu-Miesten Lipsanen, 20, oli omalla tasollaan, kun venytti neljännellä kierroksella 16,08.

18-vuotiaan Tyystjärven kisa oli huima. Imatran Urheilijoiden edustaja loikki ensimmäisellään uuden ennätyksensä ja ensi kertaa hallissa uudelle metrimäärälle tuloksella 15,08.

Tyystjärvi oli pitkään kisassa toinen, mutta putosi toiseksi viimeisellä kierroksella neljänneksi, kun HKV:n Elias Mäkelä ja Viitasaaren Viestin Tomi Litendahl kiilasivat muutamalla sentillä edelle.

Viimeisellä yrityksellään Tyystjärvi pamautti 19 senttiä ulkorataennätystäänkin pidemmälle ja nousi lopulta ensi kertaa aikuisten SM-mitalistiksi tuloksella 15,23.

Kisa sai vielä yhden käänteen, kun Heinäveden Yleisurheilijoiden Ville Mylläri ylsi viimeisellä yrityksellään kahden sentin päähän Tyystjärvestä ja pullautti Elias Mäkelän ulos mitaleilta.

Parikkalan Urheilijoiden Panu Jantunen voitti SM-pronssia 1500 metrin juoksussa, joka huipentui viiden miehen tiukkaan loppukiriin.

Anssi Silvennoinen