Catz kärsi kauden toisen tappionsa naisten korisliigassa

27.2.2016 16:51
Kuva: Mika Strandén
Catz ja Vimpelin Veto ovat naisten korisliigan tämän hetken ykkönen ja kakkonen. Kuva joukkueiden joulukuun kohtaamisesta, jonka Catz voitti Lappeenrannan urheilutalolla 81—66.
Catz ja Vimpelin Veto ovat naisten korisliigan tämän hetken ykkönen ja kakkonen. Kuva joukkueiden joulukuun kohtaamisesta, jonka Catz voitti Lappeenrannan urheilutalolla 81—66.

Catz Lappeenranta joutui lauantaina huomaamaan Vimpelin Vedon olevan valmis horjuttamaan Suomen mestaria tällä kaudella toden teolla. Catz taipui Vimpelissä kauden toiseen tappioonsa, kun ViVe vei voiton niukasti 81—79 (41—34). Catz oli varmistanut runkosarjan voiton jo aiemmin.

Catzin kauden ensimmäinen tappio naisten korisliigassa tuli kauden kolmannessa ottelussa, kun Hyvinkään Ponteva oli kotonaan lappeenrantalaisia parempi 68—64.

Vimpelin ja Catzin kohtaamisen viimeinen neljännes oli täynnä käänteitä. Vimpeli kaasutti ensin 11 pisteen johtoon, jonka Catz kuittasi tekemällä seuraavat kymmenen pistettä.

Ottelun toiseksi viimeisellä minuutilla Catz johti 76—72, minkä jälkeen Vimpeli ratkaisi voiton edukseen tekemällä seuraavat kahdeksan pistettä, joista neljättä otteluaan Vimpelissä pelannut Crystal Bradford (24/9/3) upotti kuusi.

Catzin tehoykkönen oli Chandrea Jones, joka heitti 32 pistettä ja keräsi viisi levypalloa. Chandra Harris heitti 16 pistettä, Meriem Eerikinharju ja Jennifer Schlott kumpikin 13.

Yksi ottelun kummajaisista löytyi koriin johtaneista syötöistä, joita Catzille merkittiin vain neljä. Lappeenrantalaiset olivat ennen lauantaita jakaneet syöttöjä eniten koko sarjassa, 14,81 ottelua kohti.

Catz oli matkassa ilman loukkaantuneita Elena Reshetkoa, Marianne Kalinia ja Lotta Hämäläistä, jonka käsi ei ole parantunut odotetussa ajassa.

Anssi Silvennoinen