Verkkokeskustelijat siirtäisivät torin Marian aukiolle

26.2.2016 20:02
Kuva: Marleena Liikkanen
Valtaosa verkkokeskustelijoista haluaa säilyttää kahvikioskit paikoillaan toria kehitettäessä.
Valtaosa verkkokeskustelijoista haluaa säilyttää kahvikioskit paikoillaan toria kehitettäessä.

Lappeenrannan kauppatoria koskevat suunnitelmat virittivät vilkkaan keskustelun Etelä-Saimaan verkossa. Mielipiteet kävivät puolesta ja vastaan niin torin sijaintia kuin sen kehittämistäkin koskevissa kysymyksissä.

Kauppatorin, satamatorin ja kaupungintalon edustatorin rinnalle nousi mustana hevosena Marian aukio.

—  Miettikää, missä Euroopan pikkukaupunkien vilkkaat ja eloisat torit ovat. Aivan keskustassa kirkon vieressä .Tori mahtuisi hyvin Marian aukiolle ja Oleksille, nimimerkki Mörökölli ehdotti.

Nimimerkki Tarvitaanko nykyaikana asfaltoitua aukiota perunoiden myyntiin siirtäisi torin satamaan. Lisätilaa saataisiin täyttämällä lahdenpohjukka ja siirtämällä ravintolalaivat kauemmas Kaupunginlahdelle.

Mami puolestaan ennusti torikauppiaiden ihastuvan vielä kaupungintalon edustatoriin. Kerran sinne päästyään he eivät enää halua palata takaisin lähtöpaikalleen.

Perussuomalainen muuttaisi nykyisen torin pysäköintialueeksi ja perustaisi lähiruokatorin Leiriin entisen Kontin paikalle.

— Hyvä, että tori säilytetään nykyisessä paikassaan. Ajatukset toisaalle siirrosta olivatkin aivan hoopoja, nimimerkki Yksi plus yksi arvioi.

Pysäköintitalon rakentaminen torin alle jakoi mielipiteitä aivan erityisesti. Pysäköintitaloja katsottiin olevan kaupungissa tarpeeksi ennestään ja hankkeen arveltiin maksavan liikaa.

— Tottakai lisää parkkitilaa maan alle. Kaupunkia pitää ja tulee kehittää, Usko Eevertti kannusti suunnittelijoita.

Torin osittaista kattamista vieroksuttiin yleisesti. Auringon, tuulen ja sateen katsottiin kuuluvat torielämään.

— Jos aurinko paistaisi ja olisi aina lämmin, ei tarvittaisi katoksia eikä maanalaisia pysäköintipaikkoja. Mutta toisin on. Siksi ehdottomasti kannatan, Ahti Nuottimäki totesi.

Anne Kokkonen