Talviloma pursuaa järjestettyä ohjelmaa — rusettiluistelemaan odotetaan satoja ihmisiä

26.2.2016 11:13
Kuva: Anniina Meuronen
Maarit Mattila, Kati Koivukangas ja Mikko Holm Lappeenrannan kaupungilta toivovat runsasta osanottoa rusettiluisteluun.
Maarit Mattila, Kati Koivukangas ja Mikko Holm Lappeenrannan kaupungilta toivovat runsasta osanottoa rusettiluisteluun.
Maarit Mattila, Kati Koivukangas ja Mikko Holm Lappeenrannan kaupungilta toivovat runsasta osanottoa rusettiluisteluun.

Koulujen talvilomat pärähtivät käyntiin kuluvalla viikolla. Etelä-Karjalassa lomat asettuvat viikoille 8—10. Lappeenrannan seudulla on järjestettyä ohjelmaa, jos haluaa sellaiseen ottaa osaa.

Esimerkiksi Kisapuistossa on 2. maaliskuuta koko perheen tapahtuma, jossa on ohjelmassa muun muassa perinteinen rusettiluistelu. Liigahallissa pidettävän tapahtuman avaa Frozen Illusions taitoluistelu kello 17.30.

— Se esitys kestää noin kymmenen minuuttia. Sen jälkeen on yleisö- ja rusettiluistelut hallissa, ja Veiterä järjestää ohjelmaa ulkojäällä, Lappeenrannan kaupungin liikunnanohjaaja Kati Koivukangas sanoo.

Rusettiluistelu on perinteisesti vetänyt paikan päälle satoja ihmisiä. Se on pidetty jo useana vuonna.

— Joskus jouduimme ottamaan sen rusettikävelynä, koska ei ollut jäätä. Nythän tämä on sisätiloissa Liigahallissa, joten varmasti on hää, Koivukangas nauraa.

Veiterän toiminnasta tapahtumassa vastaava Maarit Mattila kertoo, että ulkojäällä ohjelmaa järjestää P17-joukkue, johon kuuluu vuosina 1999 ja 2000 syntyneitä.

— Siellä tulee olemaan sellainen taitorata. Voi myös kokeilla jääpalloa, sekä tytöt että pojat, Mattila kannustaa.

Lappeenrannan tapahtumia 26.2.—6.3.

Alakoululaisten disco Monarilla 26.2. kello 18—21

Nuorten tapahtuma Monarilla, pääesiintyjänä Softengine, paikalla myös DJ, pelihuone ja mm. maalauspiste 27.2. kello 18—23 (päihteetön ja savuton tapahtuma)

Lasten liikuntamaa, Joutsenohalli 28.2. kello 10—13. Osallistuminen uimahallimaksulla.

Perinteiset Keilakarkelot karkauspäivänä, Lappeenrannan keilahalli 29.2. kello 10—13.30. Ilmoittautumisen keilahallille.

Vesipeuhupäivä Lappeenrannan uimahallissa 1.3. kello 10—13.30. Alle 10-vuotiaat oman aikuisen seurassa. Mukana päivässä Merenneito Riia, joka leikkii lasten kanssa ja opettaa merenneutotaitoja.

Yhteiskuljetus Myllymäen laskettelukeskukseen 1.3., lähtö kello 12 Sammonlahdesta, kiertää Kourulan Nesteen, Peltolan koulun ja Lauritsala-talon edessä olevien pysäkkien kautta. Lähtö takaisin kello 19. Ilmoittautuminen ennakkoon. Kuljetuksiin ilmoittaudutaan nuorisotoimen kotisivujen kautta.

Koko perheen iloinen tarvitapahtuma Kisapuistossa 2.3. kello 17.30—19. Liigahallissa tapahtuman avaa taitoluistelujoukkue Frozen Illusions, jonka jälkeen yleisö- ja rusettiluistelu. VPK tuo kalustoaan näytille.

Lasten liikuntamaa Kourulan palloiluhallilla 6.3. kello 10—13.

Nuorisotilat ovat koulujen talvilomaviikolla avoinna normaalisti

Lähde: lappeenranta.fi

Anniina Meuronen