Ruokolahden Soinilansalmen silta menossa valtion piikkiin

26.2.2016 7:00
Kuva: Tenho Tiilikainen
Soinilansalmen tiepenkereeseen on rakennettava syksyyn 2018 mennessä uusi 80-metrinen silta.
Soinilansalmen tiepenkereeseen on rakennettava syksyyn 2018 mennessä uusi 80-metrinen silta.

Ruokolahden Soinilansalmen uuden sillan rahoittajaksi on tulossa valtio. Tämänhetkisten kaavailujen mukaan kunta maksaa sillan suunnittelukustannukset ja ELY-keskus sekä Liikennevirasto rahoittavat sillan rakentamisen.

— Tähän suuntaan ollaan menossa, vahvistaa liikenne ja infrastruktuuri -vastuualueen johtaja Jyrki Karhula Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksesta (ELY).

Korkein hallinto-oikeus (KHO) määräsi viime syksynä, että Äitsaaren ja Härskiänsaaren väliseen tiepenkereeseen on rakennettava uusi, vähintään 80-metrinen silta.

Siltaa ei päästä heti rakentamaan, sillä ensin tarvitaan vesilupa ja tarkat rakennussuunnitelmat.

— Syksyllä 2018 sillan pitäisi olla valmis ja siihen tähdätään, Jyrki Karhula sanoo.

Ruokolahden kunta aikoo jättää vesilupahakemuksen siltaa varten maaliskuun lopulla.

Kiistely Saimaan Soinilansalmen tilasta ja pengertien ympäristövaikutuksista on jatkunut jo vuosikymmeniä. Alueen mökkiläiset ovat huolestuneina seuranneet vesistön tilan heikentymistä. Arviolta miljoona euroa maksavan sillan maksumieheksi joutuminen on toisaalta pelottanut ruokolahtelaisia kuntapäättäjiä ja veronmaksajia.

— ELY:ssä kyllä ymmärretään meidän hätämme ja probleemamme. Neuvotteluja on käyty hyvässä hengessä, Ruokolahden kunnanjohtaja Antti Pätilä kiittää.

Tiina Räikkönen