Lemin Kuukanniemen pohjoisen osan vesinäytteistä löytynyt ulosteperäisiä bakteereja ja viruksia

26.2.2016 12:23

Lemin Kuukanniemen vesijohtoverkoston vesi ei ole vielä täysin puhdistunut. Se todettiin, kun osa Lemin Kuukanniemen pohjoisen osan vesinäytteiden tuloksisista saapuivat. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen laboratoriossa tutkittavina olleista näytteistä kahdesta löytyi yksittäisiä Cl. perfringens -bakteereita. Yhdestä näytteestä todettiin myös adeno- ja noroviruksia. Sunnuntain näytteiden jälkeen ulosteperäisiä kolibakteereita ei ole enää todettu.

Mikrobien esiintymisen on kuitenkin sanottu olevan vähäistä, sillä niitä on löytynyt vain muutamista näytepisteistä yksittäisinä löydöksinä. Tutkittavana on ollut tavanomaista suurempi määrä vettä. Kaikki otettujen näytteiden tulokset eivät ole vielä tulleet. Valmistuneiden tulosten sanelemana ylläpitokloorausta tulee edelleen jatkaa.

Uudet vesinäytteet otetaan maanantaina 29.2. ja tiistaina 1.3. Kuukanniemen pohjoisessa osassa ja Riihipellon alueella juotavaksi tarkoitettu vesi on edelleen keitettävä. Keittoaika tulee olla vähintään viisi minuuttia. Keittokehoitus päättyy vasta viranomaisen tiedotuksesta. Asiasta lähetetään kiinteistökohtainen tiedote.

Muualla Kuukanniemessä vettä voi käyttää normaalisti.

Anniina Meuronen