Lappeenranta Wildmenin jenkkifutisottelusta tuli odottamaton nettihitti Yhdysvalloissa

26.2.2016 18:46 | Päivitetty: 26.2.2016 20:49

Amerikkalaisen jalkapallon opiskelijoiden SM-sarjan ottelusta on tullut yllättävä nettihitti Yhdysvalloissa. Aalto Predatorsin ja Lappeenranta Wildmenin ottleusta kuvattua videota, ja ennen kaikkea sen värikästä selostusta, hehkutetaan amerikkalaisissa urheilumedioissa. Suomessa asiasta uutisoin ensin MTV.

Ottelusta tehtiin suora nettilähetys ja koko ottelu on katsottavissa tallenteena Youtubesta. Etenkin suoran lähetyksen englanninkielinen selostus herätti hilpeyttä rapakon takana, mutta myös sovelletut säännöt sisäkentällä ja kahdeksalla pelaajalla ovat amerikkalaisittain mielenkiintoisia yksityiskohtia.

Selostuksen hauskoja kohtia ovat esimerkiksi toteamus, että "sports are happening". Lisäksi selostaja muun muassa lainaa Arnold Schwarzeneggeriä ja kääntää suomenkielisiä sanontoja suoraan englanniksi.

Ottelu pelattiin viime lauantaina Helsingissä, ja urheilusivusto SB Nation innostui siitä tuoreeltaan. Itse pelissä Lappeenrannan teknillisen yliopiston joukkue Lappeenranta Wildmen kärsi tappion Aalto-yliopiston Predatorsille luvuin 25—14.

Jos et ehdi katsoa koko ottelulähetystä, voit kuunnella selostusnäytteen alta löytyvästä upotuksesta. Jos upotus ei toimi, näyte löytyy täältä.

Juho Maijala