Löydä mukavaa tekemistä hiihtolomalle!

26.2.2016 11:02
Kuva: Lukas Pearsall
Kelkka alle ja mäkeen!
Kelkka alle ja mäkeen!

Etelä-Karjalan koululaisilla alkaa tänään hiihtoloma. Moni lähtee reissuun, mutta kotikonnuillakaan lomailevien ei tarvitse tylsistyä. Tarjolla on monenlaista tekemistä.

Lappeenranta

Talviloman alun kunniaksi alakoululaiset voivat lähteä Monarille discoilemaan. Disco pe 26.2. kello 18—21 Monarilla.

Lauantai-iltana Monari on varattu nuorille. Nuorisotapahtuman pääesiintyjänä nähdään Softengine. Tapahtumassa viihdyttää myös DJ. Nuorten käytettävissä myös pelihuone, maalauspiste ja muuta toimintaa. Tapahtuma on päihteetön. Nuorisotapahtuma Monarilla la 27.2. klo 18—23.

Lasten liikuntamaassa pikkulapset pääsevät pitämään hauskaa. Tulevana sunnuntaina tapahtuma järjestetään Joutseno-hallissa. Lasten liikuntamaa Joutseno-hallissa su 28.2. klo 10—13, Lauritsalan uimahallissa la 5.3. klo 11—14 ja Kourulan palloiluhallissa su 6.6. klo 10—13.

Ainakin osan lomasta voi pyhittää perinteiseen tapaan hiihdolle. Tänä viikonloppuna järjestetään esimerkiksi Saimaan hiihto. Miehitetyt mehuasemat ovat avoinna sekä lauantaina että sunnuntaina 27.–28.2. kello 9–16. Reiteillä on myös laavuja, joille voi pysähtyä omien eväiden syöntiin. Reittikartta sekä tarkemmat hiihtoreittien opastukset Lappeenrannan kaupungin verkkosivuilla www.lappeenranta.fi

Myllymäessä pääsee sekä hiihtämään että laskemaan mutkamäkeä. Jos laskettelu ei kuulu perheen harrastuksiin, lomalla voi vuokrata vaikka koko perheelle yhteisen hiihdonopettajan. Mikä sen hauskempaa lapsille, kun seurata isän ja äidin muksahtelua.

Myllymäen laskettelukeskukseen järjestetään tiistaina 1.3. maksuton yhteiskuljetus. Kyytiin pääsee, kun on ilmoittautunut etukäteen. Kuljetukseen ilmoittaudutaan Lappeenrannan nuorisotoimen kotisivuilla.

Myös kivaa sisäliikuntaa on tarjolla. Koko perheelle sopiva Keilakarkelot-tapahtuma järjestetään Lappeenrannan keilahallilla maanantaina. Keilakarkelot 29.2. klo 10–16. Ilmoittautuminen tehdään suoraan Lappeenrannan keilahallille.

Lappeenrannan uimahallilla vietetään tiistaina vesipeuhupäivää. Mukana peuhaamassa on merenneito Riia, joka leikkii lasten kanssa ja opettaa merenneitotaitoja. Vesipeuhupäivä ti 1.3. klo 10—13.30. Merenneito uiskentelee lastenaltaassa klo 11—11.45 ja isossa altaassa klo 12.30—13.15. Alle 10-vuotias lapsi voi osallistua oman aikuisen kanssa.

Kisapuiston talvitapahtumassa on tarjolla keskiviikkona tekemistä koko perheelle. Liigahallissa tapahtuman avaa taitoluistelujoukkue Frozen Illusions, jonka jälkeen on yleisöluistelua ja rusettiluistelu. Jääpalloseura Veiterä järjestää ohjelmaa ulkona tekojäällä. Omat mailat ja pallot mukaan. VPK tuo kalustoaan näytille. Koko perheen talvitapahtuma Kisapuistossa keskiviikkona 2.3. klo 17.30–19.

Muuallakin tapahtuu

Savitaipaleen luistelutapahtuma la 27.2. klo 12—21.

Lemillä hiihtoloma alkaa perinteisesti Papinhiihdoilla lauantaina Lemin Tapiolassa. Parikkalassa hiihdetään samana päivänä, eli 5.3. Mikkolanniemen saunahiihto Mikkolanniemen toimintakeskuksen maastossa.

Vaikka olisi lämpöasteita tai sataisi räntää, Imatran jäähallin yleisöluistelut tarjoavat mahdollisuuden luisteluun pitkin viikkoa. Yleisöluistelut ma 29.2., ke 2.3. ja pe 4.3. klo 14—15 ja su 6.3. klo 10.15—11.15.

Imatran ja Rauhan kylpylöissä voi rentoutua lämpimissä vesissä. Virkistäviin luonnonvesiin eli avantoon pääsee ainakin Lappeenrannan Myllysaaressa ja Imatran Varpasaaressa.

Rautjärven pääkirjasto tarjoaa talvilomaa viettäville perheille toiminnallisen aamupäivän. Metsätontut Varpu ja Naava laulattavat ja leikittävät lapsia ja aikuisia kirjaston, kulttuuritoimen ja Kulttuuripalvelu Kaikun yhteistyössä järjestämässä tapahtumassa. Laulu- ja leikkituokio Rautjärven pääkirjastossa ke 2.3. klo 9.30.

Energiaa on hyvä tankata luonnossa. Osallistua voi muun muassa Imatran seudun luonnonsuojeluyhdistyksen ja Etelä-Karjalan lintutieteellisen yhdistyksen perinteiselle pöllöretkelle, joka järjestetään näillä näkymin perjantaina 4.3. Lisätietoa www.sll.fi/etela-karjala/imatra ja www.ekly.org.

Luumäellä loman voi aloittaa lauantaina Valimon montulla mäenlaskutapahtumassa. Talvitapahtuma Valimon montulla 27.2. klo 10—15, Valimontie 14, Luumäki

Lemillä järjestetään pilkkikilpailu Tuohtjärven jäällä (jäävaraus) lauantaina 5.3. Sarjoja on kaikenikäisille. Lisätietoja ja säännöt ym. Uimin Niittykulmasta.

Äläkä unohda näitä

Laavulle makkaranpaistoon. Tietoa laavuista löytyy Etelä-Karjalan maakuntaportaalista: www.ekarjala.fi/ retkikohteet ja reitit.

Itsensä hemmottelua ravintoloissa ja kahviloissa. Testaa vaikka uusia lounasravintoloita, joita Lappeenrannasta löytyy runsaasti.

Käy leffassa vaikka heti aamupäivällä.

Kehitelkää hauskoja pihaleikkejä. Esimerkiksi norsupallo eli jalkapallo isolla jumppapallolla onnistuu lumessakin.

Kiipeilyä voi kokeilla sisäkiipeilyhalli Boulder Saimaassa Lappeenrannassa.

Hoplop ja Angry Birds -puisto tarjoavat tekemistä muilllekin kuin pikkulapsille.

Riina Nokso-Koivisto