Metsäkeskukselle 1,9 miljoonaa euroa sähköisten metsätietopalvelujen kehitykseen — tavoitteena parantaa metsätiedon hyödyntämismahdollisuuksia

25.2.2016 14:04
Kuva: Harri Teitto
Metsänomistajat voivat käyttää Metsään.fi-palvelua maksutta.
Metsänomistajat voivat käyttää Metsään.fi-palvelua maksutta.

Metsäkeskukselle on myönnetty 1,9 miljoonaa euroa sähköisten metsätietopalvelujen kehittämiseen. Metsätieto ja sähköiset palvelut -kehittämishanke kuuluu pääministeri Juha Sipilän hallitusohjelman Puu liikkeelle ja uusia tuotteita metsästä -kärkihankkeeseen.

Metsäkeskuksen tehtävänä hankkeessa on parantaa metsätiedon hyödyntämismahdollisuuksia Metsään.fi-palvelua ja muita tietotuotteita kehittämällä. Tavoitteena on tehostaa metsätiedon hallintaa ja kehittää metsätiedon laatua sekä metsätietoinfrastruktuuria yhteistyössä alan muiden toimijoiden kanssa. Mukana Metsätieto ja sähköiset palvelut -hankkeessa on Metsäkeskuksen lisäksi useita yliopistoja, Luonnonvarakeskus ja muita tutkimusorganisaatioita.

Metsätieto ja sähköiset palvelut -kehittämishanke toteutetaan vuosina 2016–2018. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 13 miljoonaa euroa, josta Metsäkeskuksen osuus on merkittävin.

Marja Luumi