Maavoimat harjoittelee paikallispuolustusta maaliskuun alussa — yksi harjoitus ulottuu Kaakkois-Suomeen

25.2.2016 10:55

Maavoimat aloittaa paikallispuolustusharjoitukset maanantaina. Ne järjestetään Lapissa Rovajärven alueella, Kaakkois-Suomessa sekä pääkaupunkiseudulla viikoilla 9 ja 10. Puolustusvoimien tiedotteen mukaan kokonaisuuteen kuuluu kolme eri harjoitusta.

Jääkäriprikaatin johtama Paikallispuolustus Pohjoinen 1 -harjoitus järjestetään 29.2.–4.3. Rovajärven alueella. Kaartin jääkärirykmentin ja Maasotakoulun johtamat Paikallispuolustus Länsi 1 sekä Paikallispuolustus Itä 1 -harjoitukset järjestetään 7.–11.3.pääkaupunkiseudulla ja Hämeenlinnassa sekä Kaakkois-Suomessa.

Kaakkois-Suomeen ulottuvan Itä 1 -harjoituksen joukot ovat Maasotakoulusta, Ilmasotakoulusta, Karjalan lennostosta, Uudenmaan prikaatista ja Karjalan prikaatista. Lisäksi harjoitukseen osallistuu reserviläisiä Pohjois-Kymen maakuntakomppaniasta. Harjoituksen kokonaisvahvuus on noin 600 henkilöä.

Kaikkiaan harjoituksiin osallistuu yhteensä noin 2 100 henkilöä, joista varusmiehiä on noin 1 000 ja reserviläisiä 800.

Tiedotteen mukaan tavoitteena on kehittää reserviläisten, varusmiesten ja henkilökunnan osaamista paikallisjoukkojen eri tehtävissä. Niitä ovat muun muassa paikalliset valvonta- ja suojaustehtävät sekä viranomaisyhteistyö.

Harjoituksia voi seurata verkossa osoitteissa Facebook.com/maavoimat ja Twitter.com/maavoimat tunnuksella #PAPU116

Leena Sallinen