Imatra hakee ideakilpailulla imatralaista tai imatralaistaustaista taidetta Vuoksenniskan kiertoliittymiin

25.2.2016 17:14
Kuva: Katri Ikävalko
Imatra hakee ideakilpailulla lisää kiertoliittymätaidetta. Arkistokuvassa Antti Nordinin teos Kaupunki liikkuu Mansikkalassa.
Imatra hakee ideakilpailulla lisää kiertoliittymätaidetta. Arkistokuvassa Antti Nordinin teos Kaupunki liikkuu Mansikkalassa.

Vuoksenniskan liikenneympyriin haetaan taidetta ideakilpailulla. Imatran kaupunki toivoo ehdotuksia taideteoksiksi Tammiharjun ja Torikadun kiertoliittymäalueisiin.

Ideakilpailu on kohdistettu imatralaisille, Imatralla syntyneille, Imatralla taiteilijaksi kouluttautuneille ja Imatran seudulla pidempään asuneille tai työskennelleille taiteilijoille.

Kilpailu alkaa maaliskuun alusta ja päättyy elokuun lopussa tänä vuonna. Voittajat julistetaan lokakuussa. Kilpailuehdotukset asetetaan näytteille Imatran kaupungintalon ala-aulaan.

Teosten tulee olla muun muassa taiteellisesti korkeatasoisia ja paikan henkeen sopivia. Lisäksi teosten tulee kestää ulkoilmassa kymmeniä vuosia ja suunnitelmissa tulee huomioida myös liikenneturvallisuus.

Ehdotusten tulee olla myös taloudellisesti realistisia. Kustannusarvion mukaan kaupungin osuus on enintään 30 000 euroa teosta kohden.

Juho Maijala