Imatran Seudun Sähkö ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto ryhtyvät yhteistyöhön

24.2.2016 17:22 | Päivitetty: 24.2.2016 17:45
Kuva: Mika Strandén

Imatran Seudun Sähkö on solminut merkittävän sähkönmyyntisopimuksen Lappeenrannan teknillisen yliopiston kanssa. Sopimuksen arvo on vuositasolla yli 200 000 euroa.

Toimitettava sähkö on täysin uusiutuvilla energialähteillä tuotettua. Lisäksi yliopisto tuottaa osan kampuksella käytettävästä energiasta omilla aurinko- ja tuulivoimaloillaan.

Sähkötoimitusten lisäksi yhtiö tekee yliopiston kanssa yhteistyötä myös muissa merkeissä.

ISS Oy:n Energiapalveluiden liiketoimintapäällikkö Jussi Selenius kertoo tiedotteessa, että molemmat osapuolet ovat mukana Green Energy Show Roomissa, joka on Etelä-Karjalan alueella toimiva yritysvetoinen verkosto.

— Sen yhtenä tavoitteena on lisätä alueen näkyvyyttä energian ja ympäristötekniikan keskuksena. Olen tyytyväinen, että pystyimme tarjoamaan kilpailukykyisen myyntisopimuksen, joka entisestään vahvistaa alueellista yhteistyötä.

Yliopisto hankki ostosähkönsä aiemmin Hanselin eli valtion yhteishankintayksikön puitejärjestelyn kautta. Kyseisellä järjestelyellä valtion organisaatiot voivat hankkia tuotteita ja palveluita ilman omaa julkista kilpailutusta.

LUT:n kehittämispäällikkö Marko Kasurinen kertoo tiedotteessa, että kovien säästöpaineiden vuoksi yliopisto halusi ottaa sähkön hintakilpailutuksen omiin käsiin.

— Halusimme hyödyntää omaa asiantuntijuuttamme, jotta saisimme tarpeitamme parhaiten palvelevan sähkösopimuksen. On hienoa, että kilpailutuksen voitti alueellinen toimija. Näin voimme omalta osaltamme tukea maakunnan elinvoimaa ja alueellista yritystoimintaa.

Kanerva Jalarvo