”Melkein sikamaista”, Taipalsaarelta vastustusta pitäjien erilliselle sähköverkkoyhtiölle

24.2.2016 6:35
Kuva: MIKA STRANDÉN
Eino-myrskyn jälkiä korjattiin Taipalsaaren Haikkaanlahdella marraskuussa 2013. Kai Liimatta korjasi hajonnutta muuntajaa.
Eino-myrskyn jälkiä korjattiin Taipalsaaren Haikkaanlahdella marraskuussa 2013. Kai Liimatta korjasi hajonnutta muuntajaa.

Taipalsaaren kunnanvaltuuston puheenjohtaja Iikko B. Voipio (kok.) on tyrmistynyt Lappeenrannan kaupunginhallituksen konsernijaoston päätöksestä.

Jaosto selvityttää Lappeenrannan Energialla, voiko yhtiön toimialueelle perustaa toisen jakeluverkkoyhtiön maaseutukuntiin.

— Minun pitäisi olla kohtelias Lappeenrannan suuntaan, mutta tällainen erottelu ei käy. Tämä on melkein sikamaista. Taipalsaaren sähköverkko on aikoinaan rakennettu meidän omilla rahoillamme, ja nyt se pitäisi maksaa toiseen kertaan.

— Toisaalla rakennetaan yhteistä maakuntaa ja puhutaan itsehallinnosta, kun toisaalla ryhdytään luomaan vastakkainasettelua.

Lappeenrannan Energia alkaa käskyn saatuaan selvittää asiaa. Toimitusjohtaja Reijo Kolehmainen kertoo, että selvitys saadaan tehtyä parissa kuukaudessa.

Selvityksen lopputulosta voi vielä vain arvailla. Selvitys painottuu lainsäädännöllisiin kysymyksiin.

 

Lue aiheesta lisää päivän lehdestä tai Etelä-Saimaan mobiilisovelluksesta.

Ilpo Leskinen