Valtuutetut vaativat puheenjohtajalta asiallista kohtelua Parikkalassa: ”Ylimielisyys ei ole sivistynyttä”

23.2.2016 15:15

Parikkalan kunnanvaltuuston pienryhmät, demareita lukuun ottamatta, jättivät tiistaina kunnanvaltuustossa vetoomuksen, jossa toivotaan valtuuston puheenjohtajalta Sakari Paakkiselta (kesk.) asiallista kohtelua.

Päätöksentekoon toivotaan keskustelua, rakentavaa yhteistyötä ja kokouksiin parempaa ilmapiiriä.

Vetoomuksen 11 valtuutetun puolesta esitti sitoutumattomien Pekka Koiso-Kanttila. Hän muistutti, ettei valtuuston puheenjohtajan rooli ole toimia keskustelun yhtenä aktiivisena osapuolena, vaan heruttaa laaja keskustelu käyntiin ja rohkaista sitä.

Sen sijaan puheenjohtaja käy pienryhmien mielestä suunnilleen yksinpuheluna ajatuksenvaihtoa enemmistöryhmänsä nimissä muiden ollessa hiljaa.

— Syntyy pakostakin täysin tarpeeton vastakkainasettelu ja inttämistä, jossa ottelua käydään kärkkään puheenjohtajan näkemysten ja oppositioryhmien näkemysten välillä. Ei kai sen näin pitäisi mennä?

Vetoomuksessa pohditaan, voiko puheenjohtajan pyrkimys asettua roolissaan kaikkien asioiden besserwisseriksi ja huutotorveksi omalle ryhmälleen kuvastaa sitä, että luottamus oman ryhmän osaamiseen tai ymmärrykseen ei oikein toimi.

— Ylimielisyys ja tuomariksi asettuminen ei ole sivistynyttä ja synnyttää ainoastaan ikävää ilmapiiriä, mikä ei edistä rakentavaa yhteistyötä kuntamme hyväksi vaikeina aikoina, vetoomuksessa todetaan.

Auli Terävä