Ojala-Tuomelaan tulee leikkikenttä — paikkaa etsitään asukkaiden työpajassa

23.2.2016 12:23

Lappeenrannan Ojala-Tuomelan alueelle rakennetaan leikkikenttä. Kaupunki järjestää asukkaille torstaina 3. maaliskuuta työpajan, jossa leikkikentälle etsitään paras mahdollinen paikka.

Ojala-Tuomela on uusi asuinalue Lappeenrannan Myllymäen eteläpuolella. Alueella on jo valmiiksi kaavoituttuna leikkikenttätoimintaan sopivia alueita. Niitä on kolme, ja ne sijaitsevat Ojalankadun eteläpuolella. Uudelle leikkikentälle paras paikka on tarkoitus valita näistä alueista.

— Kutsumme paikkaa suunnittelemaan alueen vanhempia lapsineen eli palvelun käyttäjiä, kaupungin asukasyhteyshenkilö Pia Haakana toteaa tiedotteessa.

— Uudessa kuntalaissa kannustetaan kuntia osallistamaan kuntalaisia. Osallistumista ja vaikuttamista voidaan edistää muun muassa suunnittelemalla ja kehittämällä palveluja yhdessä palvelujen käyttäjien kanssa, kuten Lappeenrannan kaupunki haluaa nyt tehdä, Haakana jatkaa.

Työpajassa on Haakanan lisäksi mukana kaupunginpuutarhuri Hannu Tolonen sekä ympäristösuunnittelija Anne Veijovuori.

Tolosen mukaan tavoitteena on saada uuden leikkikentän suunnitelmat tehdyksi alkukesään mennessä. Rakentamisen on määrä alkaa loppukesästä, ja kokonaisuudessaan leikkikenttä valmistuu ensi vuoden puolella

— Tarkoituksenamme on toteuttaa kunnollinen ja monipuolinen suunnitelma uudelle kentälle ja toteuttaa sitä vaiheittain määrärahojen puitteissa, Tolonen toteaa tiedotteessa.

Työpaja järjestetään torstaina 3. maaliskuuta Myllymäen koululla kello 18 alkaen.

Leena Sallinen