Lemin Kuukanniemessä vesi tulee keittää edelleen — sunnuntain näytteissä kolibakteereita

23.2.2016 15:54
Kuva: Mika Strandén
Taisto Lensu ja  Esa Vuorinen noutamassa vettä Kuukanniemen koulun tontille tuodusta säiliöstä.
Taisto Lensu ja Esa Vuorinen noutamassa vettä Kuukanniemen koulun tontille tuodusta säiliöstä.

Lemin Kuukanniemestä on saatu lisää tutkimustuloksia. Sunnuntain 21. helmikuuta vesijohtoverkostosta otetuista näytteistä yhdestä löytyi E. coli -bakteereja herkistetyllä menetelmällä tutkittaessa. Maanantaina otetun näytteen alustavissa tuloksissa ulostesaastutukseen viittaavia kolibakteereja ei kuitenkaan enää todettu. Bakteerit löytyivät Kuukanniemen Lämppärin näytepisteestä.

Muiden näytepisteiden tutkimuksissa ulostesaastutusta osoittavia kolibakteereita ei todettu, edes herkistetylläkään menetelmällä.

Osa tutkimustuloksista on vielä valmistumatta, mutta muilta osin jo valmistuneista tutkimuksista ei ole löytynyt huomautettavaa. Tutkimukset jatkuvat näytteiden osalta vielä alkuviikon näytteiden osalta. Näytteitä otettiin vielä tänään tiistaina. Tulokset valmistuvat lopullisesti noin kolmen päivän kuluttua.

Kuukanniemen pohjoisessa osassa sekä Riihipellon alueella juotavaksi tarkoitettua ja ruoanlaittoon käytettävää vettä on keitettävä edelleen vähintään viisi minuuttia ennen käyttöä.

Ylläpitokloorausta jatketaan niillä alueilla, joilla se on kesken. Muualla Kuukanniemen alueella vettä voi käyttää normaalisti.

Väliaikainen käyttöveden jakelupaikka on Juvolantiellä edelleen.

Anniina Meuronen