Tarja Okkonen kirjoittajayhdistys Paltan puheenjohtajaksi

22.2.2016 14:40
Kuva: Liisa Kukkola
Aiemmin varapuheenjohtajana toiminut Tarja Okkonen valittiin kirjoittajayhdistys Paltan puheenjohtajaksi. Arkistokuva.
Aiemmin varapuheenjohtajana toiminut Tarja Okkonen valittiin kirjoittajayhdistys Paltan puheenjohtajaksi. Arkistokuva.

Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson kirjoittajayhdistys Paltta valisti Kouvolassa asuvan kirjailija Tarja Okkosen puheenjohtajakseen. Lappeenrantalaistaustainen kirjailija on aiemmin toiminut yhdistyksen varapuheenjohtajana.

Varapuheenjohtajaksi valittiin Kouvolassa asuva Kirsi Komulainen, joka toimii myös yhdistyksen sihteerinä. Valinnat tehtiin Paltan sunnuntaisessa vuosikokouksessa.

Muut yhdistyksen johtokunnan jäsenet ovat Pilvi Valtonen ja Maire Pyykkö Lappeenrannasta, Jukka Behm Kouvolasta, Katri Niinimäki Savitaipaleelta ja Lauri Hinkkanen Imatralta.

Vuodesta 1963 toimineessa Paltassa on 129 jäsentä. Yhdistys pyrkii tuomaan paikallista kirjallista osaamista esiin, luomaan yhteishenkeä ja uskoa kirjoitetun sanan voimaan.

Tänä vuonna yhdistys järjestää muun muassa kirjailijamatinean ja äitienpäivän sekä Eino Leinon päivän runotapahtumat Lappeenrannan maakuntakirjastossa. Kouvolan pääkirjastossa on kirjallisuustapahtuma Aleksis Kiven päivänä. Paltta osallistuu myös Kotkan Meripäiville ja järjestää Kotkassa runoklubeja Kotkan kulttuuriasiainkeskuksen kanssa.

Juho Maijala