Saimaan hiihto järjestetään ensi viikonloppuna — katso reittikartta

22.2.2016 14:09
Kuva: Heli Blåfield
Saimaan hiihto järjestetään nyt 57. kerran. Kuvassa tapahtuman osanottajia vuonna 2013, jolloin hiihtäjiä suosi hieno sää.
Saimaan hiihto järjestetään nyt 57. kerran. Kuvassa tapahtuman osanottajia vuonna 2013, jolloin hiihtäjiä suosi hieno sää.

Lappeenrannan perinteinen hiihtotapahtuma Saimaan hiihto järjestetään ensi viikonloppuna 27.—28. helmikuuta. Viisi pääreittiä menevät pääosin vanhastaan tutuissa maisemissa, mutta uuttakin on tarjolla Joutsenon suunnassa.

Joutsenosta on mahdollista hiihtää muun muassa Karhusjärven majalle, ja Partalan kyläyhdistys perustaa uuden hiihdon tukipisteen Vuorteinmäkeen. Hiihtolatu Joutsenon urheilukeskuksen ja Palokoppikafeen kautta Karhusjärvelle kulkee entisiä maakaasulatuja mukaillen, mutta kiertää Mustolan laajentuneen teollisuusalueen Soskuan sulun kautta kohti Lyytikkälän lenkkiä. Reitti soveltuu perinteisen hiihtoon.

Kaikkien reittien ladut on merkitty sinisellä kreppinauhalla, ja miehitetyt mehuasemat ovat avoinna niiden varrella lauantaina ja sunnuntaina kello 9—16. Mehuasemilta voi ostaa kuumaa juotavaa sekä pientä purtavaa. Reiteillä on myös miehittämättömiä laavuja, joille voi pysähtyä omien eväiden syöntiin.

Saimaan Hiihdon reittikartta sekä tarkemmat hiihtoreittien opastukset ovat nähtävissä Lappeenrannan kaupungin verkkosivuilla. Lumitilanteesta johtuvat mahdolliset muutokset ilmoitetaan kaupungin verkkosivuilla keskiviikkona kello 10.

Leena Sallinen