Reittilennot Lappeenrannan kentältä eivät todennäköisesti ehdi kesälle

22.2.2016 16:07
Kuva: MIKA STRANDÉN
Lappeenrannan lentokentältä lennetään tällä hetkellä vain matkanjärjestäjien charter-lentoja. Reittilennoista vasta neuvotellaan. Arkistokuva.
Lappeenrannan lentokentältä lennetään tällä hetkellä vain matkanjärjestäjien charter-lentoja. Reittilennoista vasta neuvotellaan. Arkistokuva.

Lappeenrannan lentoaseman toimitusjohtaja Petteri Lehti kertoo lähestyneensä reittilentojen tiimoilta kymmenkuntaa eurooppalaista lentoyhtiötä.

Lentoyhtiöt tekevät yleensä suunnitelmansa puolen vuoden päähän, joten tänä kesänä ei reittilentoja Lappeenrannassa todennäköisesti nähdä.

— Nyt kesä on jo lentoyhtiöiden näkökulmasta suunniteltu, eli periaatteessa yhtiöiden kanssa puhutaan ensi talvesta, Lehti toteaa.

Kentälle halutaan lentoyhtiöitä, jotka ovat toimineet alalla pitkään.

Toissa viikolla Yle uutisoi, että yksi neuvottelukumppaneista on hollantilainen Denim Air. Viime viikolla Denim Airin osti tanskalainen Sky Greenland.

— Kauppa ei vaikuta neuvotteluihin. Olemme vielä kaukana siitä, mitä palveluita he tarjoaisivat ja mitä palvelut maksaisivat.

Suuria nimiä, kuten Lufthansaa, British Airwaysia tai Air Francea, on Lehden mukaan turha haikailla Lappeenrantaan.

— Mutta näistä lähes kaikilla on tytäryhtiöitä, jotka puolestaan ovat mahdollisia neuvottelukumppaneita.

Lisäksi mahdollisuutena on yrittää lämmitellä suhteita kenttää aiemmin käyttäneisiin Ryanairiin ja Air Balticiin. Kummankaan kanssa ei ole kuitenkaan vielä käyty neuvotteluja.

Tällä hetkellä Lappeenrannan kentältä lennetään vain matkanjärjestäjien charter-lentoja.

Hanna Sipinen