Kuukanniemen ensimmäisissä vesinäytteissä ei ollut bakteereja — seuranta jatkuu, samoin vedenkeittokehotus

22.2.2016 14:37
Kuva: Mika Strandén
Taisto Lensu ja  Esa Vuorinen noutivat viime torstaina vettä Kuukanniemen koulun tontille tuodusta säiliöstä.
Taisto Lensu ja Esa Vuorinen noutivat viime torstaina vettä Kuukanniemen koulun tontille tuodusta säiliöstä.

Lemin Kuukanniemen vesijohtoverkostosta otetuista näytteistä on saatu ensimmäiset alustavat tulokset. Niissä ei todettu ulosteperäisiä bakteereja, tiedottaa Lappeenrannan seudun ympäristötoimi.

Se otti ensimmäiset näytteet sunnuntaina. Näytteenotto jatkuu tänään maanantaina ja huomenna tiistaina. Tutkimustulokset valmistuvat lopullisesti noin kolmen päivän kuluttua näytteenotosta.

Kuukanniemen pohjoisosassa ja Riihipellon alueella on edelleen vedenkeittomääräys. Juotavaksi tarkoitettu ja ruuanlaittoon käytettävä vesi pitää keittää vähintään viiden minuutin ajan.

Muualla Kuukanniemen alueella vettä voi käyttää normaalisti. Koko Kuukanniemen alueella jatketaan veden ylläpitokloorausta.

Myös käyttöveden jakelu vesisäiliöstä jatkuu. Jakelupaikka on entinen eli Kuukanniemen koulun tontti osoitteessa Juvolantie 404. Vettä voi hakea omatoimisesti peräkärrystä.

— Jos kärry ei ole paikalla, sitä ollaan täyttämässä, muistuttaa ympäristötoimi.

Kuukanniemen vesiongelmat alkoivat viime keskiviikkona, kun viemärikorjauksen yhteydessä sattui vanhinko, joka katkaisi vesijohtoputken. Sen seurauksena puhdas ja likainen vesi sekoittuivat. Torstaina runkovesiputkessa ilmeni vielä uusi vuotokohta.

Vesijohdot on nyt korjattu, kertoo Lemin kunnan rakennustarkastaja Arto Sipilä.

Leena Sallinen