Etelä-Karjalassa lumentulosta on selvitty pääosin aurauksella — Kymenlaaksossa on paljon sähkökatkoja

22.2.2016 8:45

Lappeenrannassa jäi aamulla rekka jumiin joksikin aikaa Kauppakadun ja Ratakadun risteykseen. Se pääsi liikkeelle hiekotusauton avulla, kertoo Lappeenrannan päivystävä tiemestari Jouko Niskanen.

Muita isompia isompia liikennehaavereita ei lumentulosta ole hänen mukaansa aiheutunut. Töitä se on tietysti teettänyt tienpitäjillä ja kiinteistöhuolloilla.

— Nyt on pääkadut ja kaikki pyörätiet saatu auki, Niskanen kertoo tämän aamun aurausvaiheesta Lappeenrannassa.

Etelä-Karjalassa lunta ei kertynyt kovin suurta määrää, vaikka sitä tuli tasaisesti viikonlopun aikana. Lappeenrannan Lepolan mittauspisteellä lunta oli tänä aamuna 23 senttiä. Lauantaiaamusta lisäystä on seitsemän senttiä, kertoo meteorologi Hannu Valta Ilmatieteen laitokselta.

Naapurimaakunnassa Kymenlaaksossa lunta tuli lisää paikoin lähes 30 senttiä, ja se pakkautui tykkylumeksi puihin. Sen seurauksena Kymenlaakson Sähkön toimialueella on edelleen lähes 5 000 sähkötöntä taloutta.

Lappeenrannan Energian häiriökartalla ei ole yhtään sähkötöntä taloutta, ei myöskään Imatran Seudun Sähköllä eikä Parikkalan Valolla.

Runsain lumentulo on tältä erää ohitse, mutta saderintamia kulkee edelleen Kaakkois-Suomen ylitse. Niistä voi tulla lisää lunta yksittäisiä senttejä, Hannu Valta sanoo.

Leena Sallinen