SaiPan hyökkääjä Tommi Jokinen: ”Kyllä tästä hyvä tulee”

20.2.2016 21:30
Kuva: Inka Nordlund
Tuore vahvistus Vojtech Polak (vas.) on onnistunut maalinteossa kummassakin SaiPassa pelaamassaan ottelussa.
Tuore vahvistus Vojtech Polak (vas.) on onnistunut maalinteossa kummassakin SaiPassa pelaamassaan ottelussa.

SaiPan hyökkääjä Tommi Jokinen totesi joukkueensa aloittaneen hitaasti Turun Palloseuraa vastaan. Kolmannessa erässä vauhtia riitti, sillä SaiPa latoi viisi maalia ja otti lopulta arvokkaat jääkiekkoliigan sarjapisteet TPS:ltä lukemin 5—2.

Jokisen mukaan käännekohta oli David McIntyren huima yksilösuoritus, 2—1-kavennusmaali kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla.

— Tiesimme, että yhdestä maalista saisimme aika paljon energiaa. Nyt saimme sitä ihan huikeasti, Jokinen totesi.

— Mitään isompaa ei ollut vialla kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta emme vain saaneet maalia.

Jokinen jakoi kunniaa myös lauantain vastustajalle. TPS on sarjakuutonen ja kokeneet huippupelaajat Tomi Kallio ja Eric Perrin olivat jälleen vahvoja.

SaiPan kaatamiseen se ei riittänyt.

— Hyvin me taistelimme. Se on fakta, että välillä joutuu puolustamaan ja silloin näyttää, että emme pärjää. Ne hetket vain kuuluvat tähän peliin. Itsekin taisin jonkun kahden minuutin vaihdon siellä olla, Jokinen naurahti.

SaiPa voitti viikon aikana kolme ottelua ja keräsi niistä täydet yhdeksän pistettä. Lahden perjantaisen ottelun loppuhetkien erikoiset tapahtumat SaiPa oli jättänyt lauantaina jo taakseen.

— Lahdessa meni lopussa jo vähän naureskeluksi, että onko tämä edes todellista. Emme miettineet niitä sen enempää, otimme sieltä vain sen 9—2-voiton kotia. Hieno viikko kaikin puolin, Jokinen totesi.

Jokisen mukaan SaiPalla on edelleen parannettavaa. Joukkue on yrittänyt miettiä uusia jippoja avauspelaamiseensa, jotta vastustajien trap-puolustus murtuisi nykyistä paremmin.

— Haluamme päässä vielä enemmän vastustajan päähän, koska olemme siellä aika hyviä. Kyllä tästä hyvä tulee, mutta pysytään vielä maanpinnalla. Haluamme runkosarjassa lopulta mahdollisimman korkealle.

Anssi Silvennoinen