SaiPa esitti hurjan ilotulituksen päätöserässä

20.2.2016 19:19
Kuva: Inka Nordlund
David McIntyre latasi kiekon ylänurkkaan heti kolmannen erän alussa.
David McIntyre latasi kiekon ylänurkkaan heti kolmannen erän alussa.

SaiPa nousi erittäin vahvan kolmannen erän esityksensä ansiosta voittoon Turun Palloseurasta 5—2 (0—1, 0—1, 5—0). Joukkue latoi kaikki maalinsa päätöserässä.

SaiPa lähti erään kahden maalin tappioasemasta. Heti kolmannen erän alussa iski David McIntyre, joka taisteli itselleen laukaisupaikan purjehtimalla keskeltä TPS:n alueelle ja lataamalla kiekon ylänurkkaan. Kun 4.32 oli kolmatta erää takana, vuorossa oli HPK:sta hankittu Vojtech Polak.

TPS:n valmentaja Ari-Pekka Selin veti samalla vieraat aikalisälle, mutta se ei auttanut.

2+2 minuutin jäähyn korkeasta mailasta ottanut vieraiden Patrik Virta sai katsella jäähyaitiosta, kun McIntyre vei SaiPan johtoon ylivoimalla. Neljännen maalin siirsi sisään maalin kulmalta Mikael Kuronen kolme minuuttia ennen loppua.

Ville Koho pani homman pakettiin heittämällä kiekon tyhjään maaliin, kun TPS haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla.

Avauserässä TPS pääsi johtoon, kun Henrik Tallinderin siniviivaheitto livahti Jussi Markkasen selän taakse. Muita maaleja ei erässä nähty.

SaiPallakin oli omat hetkensä, mutta omassa päädyssä varsinkin vieraiden kolmikko Eric Perrin, Tomi Kallio, Francis Pare oli paha pideltävä.

Toisessa erässä Bluesista Turkuun matkannut Jussi Makkonen oli kärkkäänä irtokiekossa ja iski turkulaisille kahden maalin johdon viisi minuuttia ennen toista erätaukoa.

SaiPa pääsi kokeilemaan erässä hetken kahden miehen ylivoimaakin, mutta aggressiivista alivoimaa pelannut TPS hoiti tilanteet.

Vesa Salminen