Merkkipaalun saavuttava Backman ja Lofquist selvisivät Pelicans-pelaajien hyökkäyksistä

20.2.2016 12:25
Kuva: Kai Skyttä
Puolustaja ja varakapteeni Simon Backman on SaiPan plusmiinustilaston kuutonen lukemalla +13.
Puolustaja ja varakapteeni Simon Backman on SaiPan plusmiinustilaston kuutonen lukemalla +13.

SaiPa vaikuttaa selvinneen säikähdyksellä Lahden Pelicansin Dane Byersin ja Stefan Lassenin päällekarkauksista perjantain ottelun lopussa. Sekä Byersin teloma Simon Backman että Lassenin uhriksi jäänyt Sam Lofquist ovat SaiPan kokoonpanossa lauantain kotiottelussa Turun Palloseuraa vastaan.

Liiga tiedotti lauantaina, ettei Lassen saa Lofquistin päähän kohdistuneesta taklauksestaan lisärangaistuksia. Sen sijaan Byersin hyppytaklaus on asetettu kurinpitokäsittelyyn.

SaiPan kokoonpanon ainoat muutokset perjantaiseen ovat Simo-Pekka Riikolan nousu William Mäkisen paikalle seitsemänneksi puolustajaksi ja Jussi Markkasen marssiminen maalille Jani Niemisen sijaan.

Puolustaja Simon Backmanille lauantain ottelu on uran 600:s jääkiekkoliigassa. Backman pelasi viimeiset juniorivuotensa ja viisi ensimmäistä SM-liigakauttaan illan vastustajan TPS:n riveissä. Turussa Backman voitti SM-liigan hopeamitalin keväällä 2004 sekä A-juniorien SM-hopeaa keväällä 2002 ja 2005.

600 liigaottelustaan Backman on pelannut SaiPassa 378 ja TPS:ssä 222. Backman on 12. eniten otteluita SaiPan edustusjoukkueessa pelannut pelaaja kautta aikain. Liigaotteluiden määrässä Backman on SaiPan historiatilaston kuutonen edellään Ville Koho (702), Mika Skyttä (464), Petri Kokko (413) ja Mika Kauppinen (409).

Backman on kotoisin Pietarsaaresta ja on kaksikielisenä toiminut vuosien varrella SaiPan ruotsalaispelaajien apuna.

Anssi Silvennoinen