Suomen päävalmentajana aloittava Lasse Kurronen: ”Tämä on elämäntapaani parhaimmillaan”

19.2.2016 20:47
Kuva: Otto Ponto
Lasse Kurronen oli vetämässä NST:n harjoituksia Huhtiniemen salibandyhallissa perjantaina alkuillasta.
Lasse Kurronen oli vetämässä NST:n harjoituksia Huhtiniemen salibandyhallissa perjantaina alkuillasta.

Lasse Kurronen kertoo ottaneensa Suomen naisten salibandymaajoukkueen päävalmentajan pestin vastaan vakavan harkinnan jälkeen. Mieli on ollut levollinen ja avoin sen jälkeen, kun päätös syntyi.

— Pohdin asiaa oman osaamisen kautta, onko se tähän tehtävään riittävä. Tulin tulokseen, että on ja päätin, että eiköhän lähdetä katsomaan, Kurronen toteaa.

— Tykkään ylipäänsä elämässä, että on tavoitteita, joita varten tehdään töitä ja seurataan, päästäänkö niihin vai ei. Se on tapani elää. Teen sitä töissä ja salibandyn parissa. Tämä on sitä parhaimmillaan.

Kurronen on varautunut henkisesti, että nahkan pitää paksuuntua Suomen päävalmentajan roolissa.

— Tällä kylällä on riittänyt selkääntaputtelijoita, mutta tuo on erilainen maailma. Palaute on maajoukkuetasolla suorempaa ja onnistumista mitataan vielä enemmän tuloksista.

Naisten maajoukkueen muu uusi valmennustiimi varmistunee ensi viikolla. Kurronen haluaa avukseen valmentajia, joihin pystyy luottamaan ja joiden kanssa suunta on sama.

— Siten teemme kokonaisuudesta vielä paremman. Koko valmennusurani on pohjautunut siihen, että olen saanut tehdä tätä hyvien ihmisten kanssa. En ole tuonut salibandykenttään mitään uutta. Olen vain heittänyt persoonaani peliin.

Kurronen luottaa saavansa kasaan toivomansa valmennustiimin.

— Yleensä näissä on vain onnistuttu. Tämän kauden NST-joukkueenkin tilanne näytti jossain vaiheessa aika heikolta. Kyllä se sitten sieltä tuli, kun uskoi asiaan, alkoi rakentaa ja myymään tarinaa. Koen, että siinä on oma vahvuuteni.

Maajoukkueen päävalmentajana Kurronen liittyy myös Salibandyliiton naissalibandyn kehittämisen ohjausryhmään. Salibandyliiton huippu-urheilustrategian tavoite on nostaa Suomi maailman parhaaksi salibandymaaksi vuoteen 2028 mennessä.

Kurrosen mukaan tekemistä riittää ja työhön pitää käydä heti.

— Nais- ja tyttöpuolen valmennuskoulutusta pitää kehittää ja pelaajamassoja kasvattaa ihan pikkujunnuista asti. Lippulaivamme, eli naisten salibandyliigan, tasoa on saatava ylöspäin. Siihen keskityn ensimmäisenä.

Keväästä on luvassa kiireinen, jos Kurrosen valmentama NST etenee Superfinaaliin. Maajoukkue kokoontuu Kurrosen alaisuudessa ensimmäisen kerran Ruotsin EFT-turnauksessa juuri Superfinaalin jälkeisellä viikolla huhtikuun loppupuolella.

Sen jälkeen Kurronen suuntaa Suomen alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen valmistavalle harjoitusleirille, jonka päätteeksi joukkue matkustaa MM-kisoihin Kanadaan.

— Työt ja muu elämä rullaa rinnalla koko ajan. Se vaatii vähän joustoa monesta suunnasta, mutta kiitos vain kaikille, että joka suunnasta on vihreää valoa tullut. Ei tätä tietysti muuten pystyisi tekemäänkään.

Anssi Silvennoinen