Salibandyliiton huippu-urheilujohtaja Petri Kettunen: ”Kurrosella on hyvät ominaisuudet Suomen naisten päävalmentajan tehtävään”

19.2.2016 17:13
Kuva: kai skyttä
Lasse Kurrosen (taustalla kesk.) päävalmentama NST on tällä hetkellä naisten salibandyliigassa toisena.
Lasse Kurrosen (taustalla kesk.) päävalmentama NST on tällä hetkellä naisten salibandyliigassa toisena.

Suomen Salibandyliiton huippu-urheilujohtaja Petri Kettunen oli mukana valmistelemassa naisten salibandymaajoukkueen päävalmentajan valintaa. Kettusen mukaan liitto päätyi lappeenrantalaiseen Lasse Kurroseen perusteellisen selvitystyön jälkeen.

— Kartoitimme erilaisia vaihtoehtoja. Uskomme, että Kurrosen kautta pääsemme viemään naisten maajoukkueen urheilullisuutta ja tarinaa eteenpäin. Saamme Kurroselta varmasti aika paljon apua koko nais- ja tyttösalibandyn kehitystyöhön, Kettunen kertoo.

Suomen Salibandyliiton alkuvuonna 2015 valmistunut strategia ulottuu vuoteen 2028. Liitto haluaa kehittää lajia kaikilla sektoreilla eteenpäin, mutta strategian huippu-urheiluosion tavoite on, että Suomi on tuolloin maailman paras salibandymaa.

— Kurrosella on laaja-alainen kokemus naisten, tyttöjen maajoukkueen ja ikäluokkien valmennuksesta. Hänellä on jo hallussaan leveä katsaus tästä maailmasta. Lisäksi hän on tietysti tehnyt naisten valmentajana hyvää jälkeä ja on myös persoonana sellainen, että istuu päävalmentajan positioon aika hyvin. Hän on äärimmäisen motivoitunut, innostunut ja systemaattinen valmennustyössään. Ne ovat hyvät ominaisuudet naisten päävalmentajan tehtävään, Kettunen toteaa.

Anssi Silvennoinen