Lasse Kurronen on Suomen naisten salibandymaajoukkueen uusi päävalmentaja

19.2.2016 16:36 | Päivitetty: 19.2.2016 16:48
Kuva: kai skyttä
Lasse Kurronen on NST Lappeenrannan kasvatti. Pelaajana hän voitti muun muassa A-nuorten Suomen mestaruuden.
Lasse Kurronen on NST Lappeenrannan kasvatti. Pelaajana hän voitti muun muassa A-nuorten Suomen mestaruuden.

Lappeenrantalainen Lasse Kurronen on Suomen naisten salibandymaajoukkueen uusi päävalmentaja. Kurrosen pesti on 2+2-vuotinen. Tällä hetkellä Kurronen, 30, valmentaa NST Lappeenrantaa naisten salibandyliigassa.

Hän seuraa Suomen päävalmentajana Marko Pajua, jonka johdolla maajoukkue sijoittui MM-hopealle joulukuun kotikisoissa Tampereella.

— Tampereen MM-joukkueessa oli muutama todella kokenut pelaaja ja muutamia nuoria pelaajia. Runko on ihan hyvän ikäinen ja ikäluokkamaajoukkueesta kasvaa uusia vastuunkantajia. Pientä huolta kannan kotimaan liigan tasosta ja sen kahtiajaosta. Haaste on, kuinka kärkeä saadaan vahvistettua, mutta etenkin kuinka jälkipään joukkueet saadaan haastamaan voimakkaammin kärkiporukoita, Kurronen toteaa Salibandyliiton tiedotteessa.

Kurronen kertoo ottavansa uuden tehtävän vastaan hyvillä mielin.

— Tulee varmasti haasteellinen, mutta mielenkiintoinen pesti. Ja hetken aikaa kun sain asiaa miettiä, niin on se sellainen, josta ei tohtinut kieltäytyä.

Kurronen on ollut myös alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen valmennustiimissä vuodesta 2014 alkaen. Maajoukkue suuntaa alle 19-vuotiaiden MM-kisoihin Kanadaan huhtikuun lopussa.

Kurronen haluaa keskittyä naisten päävalmentajan tehtävään täysipainoisesti ja jättää siksi kuluvan kauden jälkeen NST:n naisten päävalmentajuuden ja alle 19-vuotiaiden maajoukkueen valmentamisen.

Niin Salibandyliiton huippu-urheilujohtaja Petri Kettunen kuin Kurronen näkevät naisten maajoukkueen päävalmentajan toiminnassa tärkeäksi yhteistyön syventämisen seuravalmentajien, urheiluakatemioiden ja avainpelaajien kanssa.

— Lassen panosta päävalmentajana viedään nais- ja tyttösalibandyn kokonaisvaltaisemman kehittämisen suuntaan, jotta naissalibandyyn saadaan lisää buustia, Kettunen luotaa liiton tiedotteessa.

Juttua muokattu klo 16.47: Lisätty sisältöä Salibandyliiton tiedotteesta.

Anssi Silvennoinen