Kuukannimessä vesi tulee jo kylän etelä- ja itäosiin — kylän pohjoisosassa vesi saadaan kytkettyä aamuun mennessä

19.2.2016 15:54

Lemin Kuukannimessä vesijohtoverkko on saatu paineistettua ja vettä pitäisi tulla kylän etelä- ja itäosiin Kuukanrannan, Salen ja päiväkodin väliselle alueelle.Salen alueella. Kunnan jakamissa ohjeissa kyläläisiä kehotetaan juoksuttamaan vettä, jotta putkistosta mahdollisesti irronnut sakka poistuu vedestä. Vettä saa juoksutuksen jälkeen käyttää tällä alueella normaalisti.

Vedenjakelun keskeytys kylän pohjoisosiin jatkuu vielä. Torstaina kylän vesijohtoverkon runkoputkessa havaittu uusi vuoto on saatu eristettyä, muta lähin toimiva sulkuventtiili löytyi vasta Lepikontien varrelta. Tämän vuoksi kylän pohjoisosiin vettä saadaan vasta, kun runkoputken vuoto on saatu korjattua.

Kunnaninsinööri Markku Immonen arvelee, että putki saadaan korjattua viimeistään lauantaiaamuun mennessä.

Kuukanniemen vesijohtoverkosto voidaan desinfioida kloorilla vasta, kun verkkoon on saatu vettä ja se on paineistettu. Tehokloorausta ei ympäristötoimen mukaan tarvita kuin aivan putkirikon välittömässä läheisyydessä olevien kiinteistöjen vesiputkissa.

Koko verkko kuitenkin desinfioidaan kevyemmällä kloorauksella. Kloori maistuu vedessä, mutta sitä voi turvallisesti käyttää talousvetenä.

Matti Saarela