Haapajärven hoitosuunnitelmaan pääsee nyt vaikuttamaan — asukaskysely käynnissä

19.2.2016 20:47
Kuva: MIKA STRANDÉN
Haapajärven kunnostus on ollut tapetilla jo kauan. Kuva on vuodelta 2011. Kuvassa Pertti Pulkkinen.
Haapajärven kunnostus on ollut tapetilla jo kauan. Kuva on vuodelta 2011. Kuvassa Pertti Pulkkinen.

Haapajärven Natura-alueen hoito- ja käyttösuunnitelmasta laadittu asukaskysely on avautunut. Kysely tehdään, koska asukkaiden, maanomistajien ja alueen käyttäjien tiedon, kokemusten ja näkemysten katsotaan olevan tärkeä osa suunnitelman teossa. Natura-alueen hoito- ja käyttösuunnitelman on tarkoitus luoda pelisäännöt alueen suojelun ja virkistyskäytön yhdistämisestä.

Aiheesta keskustellaan kevään mittaan useissa tilaisuuksissa, viimeisin tilaisuus oli toissailtana. Ensi maanantaina 22. helmikuuta on jälleen tupailta Kasukkalan koululla kello 18. Haapajärven hajakuormituksen yleissuunnitelmaa puntaroimaan on kutsuttu Kasukkalan ja Penttilän sekä lähikylien asukkaita.

Lopullisen suunnitelman laatii Faunatica. Ohjaajina laatimistyössä toimivat Lappeenrannan seudun ympäristötoimi ja Kaakkois-Suomen ELY-keskus. Käytännössä työtä tekevät Aapo Ahola ja Pertti Koskimies.

Kyselyyn pääset tästä. Paperista kyselylomaketta saa kuitenkin myös Lappeenrannan seudun ympäristötoimesta, sillä kyselyyn voi vastata myös kirjeellä.

Anniina Meuronen