Ukonniemen kalaravintolaan ei ole vielä löytynyt yrittäjää

18.2.2016 6:30
Kuva: Kai Skyttä
Ukonniemeen valmistuva kalaravintola nousee Saimaan rannalle. Helmikuun puolivälissä rakennustyömaalla on rauhakllista.
Ukonniemeen valmistuva kalaravintola nousee Saimaan rannalle. Helmikuun puolivälissä rakennustyömaalla on rauhakllista.

Imatran Ukonniemeen nousevaan kalaravintolaan ei ole vielä löytynyt yrittäjää. Rakennuksen piti alun perin valmistua kesän alkuun mennessä, mutta aikatauluun saattaa tulla vielä viivästystä.

— Tämän vuoden aikana se valmistuu, joko kesällä tai sitten syksyllä. Muut työt menevät nyt vähän edelle, kertoo kalaravintolan rakennuttaja ja urakoitsija Toni Parkkinen.

Parkkinen on etsinyt rakennukseen ravintolayrittäjää, mutta toistaiseksi sellaista ei ole vielä löytynyt.

Kalaravintolan vierelle johtaa Lammassaarentieltä lähtevä Ukonlinnan rantaraitti. Autolla ravintolan vieressä olevalle parkkipaikalle pääsee Ukonlinnan retkeilymajan risteyksen kautta.

Kaksikerroksiseen kalaravintolaan valmistuu ravintolatilojen lisäksi saunatiloja alakertaan. Rakennuksen kerrosala on 300 neliömetriä.

Kalaravintola ja viereinen kalalammikko ovat osa Ukonniemen alueen kehittämistä, jonka Imatran kaupunginvaltuusto linjasi vuosikymmenen alussa.

Imatran kaupunki on rakentanut viereiselle kalalammikolle uuden ylikulkusillan ja tulipaikan, mutta myös kalalammikon toiminnan pyörittämisen etsitään yrittäjää.

Imatran suosituimmalla uimarannalla Ukonlinnassa on tulevana kesänäkin tarjolla etelän rantabaarin tunnelmaa olkikattoisine päivänvarjoineen.

Ravintolayrittäjä Timo Mankki ei säikähtänyt viime kesän viileitä rantapäiviä, vaan rantabaari Bikini Bay aivan Lammassaarentien kupeessa uimarannan laidalla avautuu kesäkuun alussa.

— Tuskin ensi kesänä sää voi huonompi olla kuin viime kesänä. Jos kesään nyt osuisi seitsemän kunnon hellepäivää, niin se riittäisi jo meille siihen, että baarin toiminta ei menisi tappiolle, Mankki sanoo.

Jarmo Hämäläinen