SaiPan yleisökeskiarvo noussee lauantaina, naisten salibandyliiga Etelä-Karjalassa Suomen suosituinta

18.2.2016 19:11 | Päivitetty: 19.2.2016 14:58
Kuva: Maija Kaibijainen
SaiPan kannattajien luoma tunnelma on kerännyt rutkasti positiivista huomiota jääkiekkoliigassa.
SaiPan kannattajien luoma tunnelma on kerännyt rutkasti positiivista huomiota jääkiekkoliigassa.

SaiPa on edelleen Etelä-Karjalan ylivoimaisesti suosituin urheilujoukkue yleisökeskiarvolla mitaten. Talvilajien osalta myös NST Lappeenrannan naisten joukkue, Joutsenon Kataja, Imatran Ketterä ja Catz Lappeenranta ovat yleisömääriltään sarjojensa eliittiä.

SaiPan 25 kotiottelussa on käynyt keskimäärin 3 746 katsojaa, joka on jääkiekkoliigan seitsemänneksi suurin lukema.

— Se tarkoittaa runkosarjassa noin 112 000 päätöstä lähteä SaiPan peliin. Ne ovat meille ihan pirun tärkeitä päätöksiä, Liiga-SaiPan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi toteaa.

SaiPan asettama yleisötavoite on 3 900 katsojaa per ottelu. Joukkueella on runkosarjassa vielä viisi kotiottelua jäljellä.

— Näyttää kuitenkin siltä, että pudotuspelit kutsuvat ja tulemme siihen 3 900:n koko kauden mittaan pääsemään, Kallioniemi toteaa.

Kallioniemi pitää joukkueensa yleisökeskiarvoa hienona ottaen huomioon, että Suomessa ajat ovat taloudellisesti muuten varsin kovat.

— Yleisö on se edellytys, että voimme tätä hommaa täällä tehdä. Tuntuu, että joukkueemme palkitsee yleisön tuen pelaamalla hyvin sarjan kärkipäässä. Meidän kannaltamme tuo yleisömäärä kertoo sen, että meillä on hyvä mahdollisuus rakentaa kilpailukykyinen joukkue ensi kaudeksi.

SaiPan yleisökeskiarvo saattaa hyvinkin nousta lauantaina, kun Kisapuiston jäähalliin saapuu Ari-Pekka Selinin vetämä Turun Palloseura.

— Se on iso peli. Odotan ja toivon, että yleisömäärä alkaa nelosella, Kallioniemi sanoo.

Naisten salibandyliigassa NST Lappeenranta vetää kotiotteluihinsa enemmän yleisöä kuin mikään muu joukkue. NST:n yleisökeskiarvo on 346. Yli 200:n on NST:n lisäksi päässyt vain Tampereen Classic (260).

Naisten salibandyliigan yleisökolmonen on Joutsenon Kataja, jonka kotiottelut ovat houkuttaneet paikalle keskimäärin 189 katsojaa. JoKan lukema on huima ottaen huomioon, että Joutsenohallin kiinteään katsomoon mahtuu vain 133 katsojaa ja loput joutuvat irtotuolipaikoille.

NST:n miesten joukkue on kerännyt kotiotteluihinsa keskimäärin 412 katsojaa, joka on miesten salibandyliigan yhdeksänneksi suurin lukema. Luku tosin kasvanee vielä, sillä sarjapaikastaan taisteleva NST päättää runkosarjan kahteen kotiotteluun.

Mestikseen mielivän Imatran Ketterän yleisökeskiarvo on 462, joka on jääkiekon Suomi-sarjan toiseksi paras.

Koripallossa naisten Suomen mestari Catz Lappeenranta selättää yleisötaistossa miesten 1. divisioona B:ssä pelaavan Namika Lappeenrannan. Catzin yleisökeskiarvo 299 on naisten korisliigan kolmanneksi korkein lukema. Namikan peleissä on käynyt keskimäärin 202 katsojaa.

Jääpalloliitolla ei ole verkkosivuillaan julkisia tilastoja lajin SM-sarjojen yleisömääristä.

Juttua muokattu 19.2. klo 14.57: Imatran Ketterän, Joutsenon Katajan ja NST:n molempien joukkueiden kotiotteluiden yleisöluvut korjattu oikeiksi. Jutussa aiemmin olleet luvut olivat joukkueiden koti- ja vierasotteluiden yhteenlasketut keskiarvot.

Anssi Silvennoinen