Myös Kisapuisto on saamassa uuden mediakuution — ”Yleisön vaatimustaso kasvaa koko ajan kohti hienompaa ja parempaa”

18.2.2016 18:30
Kuva: Moises Garibay
Kouvolan jäähallia laitettiin liigakuntoon puolitoista vuotta sitten. Tuolloin halliin asennettiin kahdeksansivuinen led-näyttöinen mediakuutio.
Kouvolan jäähallia laitettiin liigakuntoon puolitoista vuotta sitten. Tuolloin halliin asennettiin kahdeksansivuinen led-näyttöinen mediakuutio.

SaiPa on hankkimassa Kisapuiston jäähalliin nykyaikaista mediakuutiota.

Mikäli aikataulut pitävät, niin kaukalon yläpuolella oleva vanha videotykkikuutio vaihtuu nykyaikaiseen led-teknologiaan ensi kesän aikana.

— Näyttää vahvasti siltä, että ensi kaudeksi saataisiin asia kuntoon, kertoo Liiga-SaiPan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi.

Tykkikuutiota huomattavasti terävämmän ja kirkkaamman kuvan muun muassa pelitilanteista tarjoava led-näyttöinen kuutio vaadittavine ohjauslaitteineen ja asennuksineen maksaa noin 150 000 euroa.

SaiPa aikoo maksaa kuution itse, vaikka hallin omistaakin Lappeenrannan kaupunki.

— Onhan se paljon rahaa. Se on kuitenkin yksi niistä edellytyksistä, että voimme liigatason ottelutapahtuman tarjota. Yleisön vaatimustaso kasvaa koko ajan kohti hienompaa ja parempaa, Kallioniemi perustelee.

Kisapuisto on ainut liigahalli, jossa nykyaikaista mediakuutiota ei vielä ole.

Kuutioita on monenlaisia. Ilmeisesti SaiPan suunnitelmissa on nelisivuinen mediakuutio omine tulostauluineen, joten tekojään päädyn vanhat taulut jäisivät näillä näkymin pois käytöstä ainakin liigapeleissä.

— Nykyiseen tauluun verrattuna ruudut olisivat merkittävästi isompia. Se antaa ottelutapahtumia muutenkin suunnittelevalle mediaryhmällemme lisää mahdollisuuksia tarjota katsojille erilaisia elämystä.

Rajoittava tekijä on korkeus. Mediakuution alle pitää jäädä saman verran vapaata tilaa kuin nykyisen tykkikuution alle.

— Esimerkiksi Helsingissä ja Oulussa kuution alapuolella oleva ”mainosdonitsi” on todella hyvää myytävää seuralle, mutta käytännössä kuution alapinta ei voi olla nykyistä alempana, Kallioniemi sanoo.

Kalle Sipiläinen