Veiterä ei pelkää tulivoimaista Akillesta — ”Olemme pelanneet ihan hyviä pelejä”

17.2.2016 9:53 | Päivitetty: 17.2.2016 10:46
Kuva: Hanna Koikkalainen
Nuorten maajoukkuemies Tero Liimatainen viilettää Veiterän hyökkäyksessä.
Nuorten maajoukkuemies Tero Liimatainen viilettää Veiterän hyökkäyksessä.

Viime kaudella SM-pronssia saavuttanut Lappeenrannan Veiterä aloittaa jääpalloliigan puolivälierät tänään illalla vierasottelulla Porvoon Akillesta vastaan.

Lappeenrantalaisten valmentajalle Tuomas Erkkilälle sarjan toinen vihreäpaitainen ryhmä käy vastustajana hyvin. Runkosarjassa viidenneksi sijoittunut Veiterä on pelannut melkeinpä kauden parhaat pelinsä sarjakakkosta Akillesta vastaan.

— Kauden otteisiin nähden toivoimme, ettei ensimmäisellä kierroksella tulisi Botniaa vastaan. He ovat hoitaneet pelinsä aika suvereenisti. Kaikki muut kolme vaihtoehtoa kelpasivat meille oikein hyvin.

Salibandyn tavoin jääpallossa runkosarjan kolme parasta joukkuetta pääsevät valitsemaan puolivälierävastustajansa sijoille 5—8 sijoittuneista ryhmistä.

Erkkilän mukaan ei olisi myöskään haitannut, jos vastaan olisi asettunut Kampparit tai HIFK.

— Onhan Akilles äärimmäisen kova ja varmaan nimivahvin joukkue sarjassa, mutta mielestäni se on ehkä myös heidän pieni heikkoutensa. Jos onnistumme omassa pelitaktiikassamme ja alamme päästä ihon alle, niin Akilleksen peli voi alkaa hajota.

Veiterä-luotsi myöntää, että se vaatii täydellistä onnistumista.

— Ainahan on helppo sanoa mitä tehdään, mutta mitä tapahtuu kentällä, on eri asia.

Pelkästään puolustamaan Veiterä ei voi ryhtyä, vaan joukkueen pitää kyetä myös hallitsemaan palloa. Akilleksella on kovaa laukovia pelaajia, jotka pystyvät upottamaan palloa verkkoon myös etäältä.

— Heidän heikkoutensa on maalivahti- ja puolustuspelaaminen, eikä sekään missään nimessä huonoa ole. Enemmänkin kyse on siitä, että heidän keskikenttä ja hyökkäyksensä on aika pelottavan tulivoimainen.

Erkkilä korostaa, ettei Akillesta saa päästää heti alussa karkuun.

— Mitä pidemmälle peli menee tasaisena, niin se alkaa kääntyä meidän eduksi. Pystymme taistelemaan ihan rehellisesti voitostakin, mutta silloin tietyillä osa-alueilla pitää onnistua täydellisesti.

Välieräpaikkaan vaaditaan kaksi voittoa. Veiterän kotiottelu pelataan perjantaina Kisapuistossa.

Mahdollinen ratkaiseva kolmas ottelu pelataan sunnuntaina Porvoossa.

Kalle Sipiläinen