Lindström: Hallituksen linjauksessa ei ollut mitään uutta

17.2.2016 15:15
Kuva: Jussi Lopperi
Jari Lindström sanoo, että vaikka paikallisen sopimisen linjauksesta on ollut monenlaisia tulkintoja, mitään uutta ei asiassa ole kerrottu.
Jari Lindström sanoo, että vaikka paikallisen sopimisen linjauksesta on ollut monenlaisia tulkintoja, mitään uutta ei asiassa ole kerrottu.

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) sanoo, että hallituksen linjauksessa paikallisesti sopimisesta ei ollut mitään uutta. Hallitus linjasi, että paikallista sopimista edistetään ensisijaisesti työehtosopimusten kautta, mutta sitä täydennetään lainsäädännöllä.

— Tässä kerrottiin ja toistettiin vain toimeksianto, jonka mukaan edetään ensisijaisesti työehtosopimusjärjestelmän kautta, Lindström toteaa Etelä-Saimaalle.

— Kun olen katsonut tulkintoja, joku tulkitsee näin ja joku toinen näin, mutta ei tässä mitään uutta ole. Ilmeisesti tämä antoi kuitenkin hieman pontta asian etenemiselle, hän jatkaa.

Uutta tai ei, hallituksen linjaus herätti keskiviikkoja intohimoja. Kansanedustaja Elina Lepomäen (kok.) avustaja Mikko Laakso kutsui Twitter-viestissään työmarkkinajärjestöjä terroristeiksi.

Työnantajapuoli EK:n johdolla on halunnut, että paikallisen sopimisen onnistuminen olisi varmistettu lähtökohtaisesti lainsäädännöllä.

Ministeri Lindström kiittelee, että tapaamiset työmarkkinajohtajien kanssa ovat olleet hyödyllisiä.

— Olemme tavanneet säännöllisesti. Se on tuonut varmasti lisää luottamusta pöytään.

Paikallista sopimista selvittävän kolmikantaisen työryhmän toimikautta jatkettiin kesäkuulle asti. Hallitus arvioi toukokuun lopussa neuvotteluissa syntyneitä ratkaisuja.

Tämän jälkeen arvioidaan, millaisia lakeja tarvitaan varmistamaan paikallisen sopimisen pelisääntöjen toteutuminen.

Janne Rönkkö