Kurjenmiekka päihitti palavanrakkauden — imatralaiskukka postimerkin aiheena

17.2.2016 9:26
Kuva: Mikko Hannula
Kuvataiteilija Tiina Suikkanen teki ensimmäisen postimerkkikuvituksensa.
Kuvataiteilija Tiina Suikkanen teki ensimmäisen postimerkkikuvituksensa.

Sinisävyinen siperiankurjenmiekka komeilee uudessa postimerkissä. Ensi viikolla julkaistavan merkin on kuvittanut imatralainen taiteilija Tiina Suikkanen, joka on ihastellut lapsuudenkotinsa perennapenkissä kasvavaa kurjenmiekkaa vuosikymmeniä.

Kurjenmiekka on Suikkasen ensimmäinen postimerkkikuvitus.

— Siperiankurjenmiekka on kasvanut perennapehkossa lapsuudestani saakka. Sen lisäksi ehdotin postimerkin aiheeksi myös palavaarakkautta ja kulleroa, Suikkanen sanoo.

Kurjenmiekka on kukka- ja hyönteisaiheisista öljyvärimaalauksistaan tunnetun Suikkasen ensimmäinen postimerkkikuvitus. Merkin suunnittelijaksi Suikkanen päätyi, kun Postista otettiin yhteyttä ansioituneeseen nuoreen taiteilijaan.

Postin design manager Petri Pohjolainen kertoo, että uusien postimerkkien suunnitteleminen aloitetaan keskimäärin noin vuotta ennen merkin ilmestymistä. Merkkien aiheet kumpuavat pääsääntöisesti juhlasesongeista, vuodenajoista ja merkkipäivistä. Kukkamerkki kuuluu postimerkkien kestoaiheisiin.

— Kukkamerkki tulee vähintään kerran vuodessa. Kukka-aiheet ovat pidettyjä ja ne sopivat monenlaisiin lähetyksiin, Pohjolainen sanoo.

Kati Pullinen