Pistä luurangot ja örkit liikkeelle pelilaudalla

15.2.2016 10:58
Kuva: Kaisa Juntunen
Sami Taponen on hankkinut 1990-luvun alussa pöydällä olevan Blood Bowl-pelin.
Sami Taponen on hankkinut 1990-luvun alussa pöydällä olevan Blood Bowl-pelin.

Pelaisitko mielellään haastavia lauta- tai korttipelejä, mutta sääntöjen opetteleminen tuskastuttaa? Vai etkö löydä mielenkiintoista peliä?

Nuoriso-ohjaaja Sami Taponen alkaa vetää kavereineen peliryhmää Lappeenrannan pääkirjastossa. Konkaripelaajien ohjauksessa on helppo päästä kärryille monista miniatyyri-, rooli-, kortti- ja lautapeleistä.

— Kaikki pelit ovat sellaisia, että niissä ei pärjää tuurilla, vaan ne vaativat keskittymistä ja päättelykykyä, Taponen sanoo.

Pelit ovat hyvin erilaisia.

Bang-korttipeli vie pelaajat villiin länteen. Yksi on sheriffi, muut sheriffin apulaisia tai lainsuojattomia. Infiltration-lautapelissä puolestaan datavarkaat koettavat tunkeutua tietokorporaation rakennukseen ja paeta sieltä ennen turvamiesten saapumista.

Taponen näkee pelaamisessa monia hyviä puolia. Siinä oppii englantia ja sosiaalisia taitoja, se lisää riskinottokykyä, mielikuvitusta ja yhteistyökykyjä.

— Pelaaminen on sosiaalinen tapahtuma, kuin pieni festivaali.

Kirjaston pelikellari on tarkoitettu yläkouluikäisistä aikuisiin.

— Pelaamisesta on tullut kaikenikäisten juttu. Se tarjoaa aikuisillekin tilaisuuden leikkiä.

Pelikellari Lappeenrannan pääkirjaston Tarinasalissa tiistaisin 16.2., 8.3., 5.4. ja 3.5. klo 17—20. Yli 12-vuotiaille Lisätietoja antaa Sami Taponen, p. 044 504 0878, staponen@gmail.com

Kaisa Juntunen