Lappeenrannan Energialla täysmiehitys illan ja yön aikana, erikoiskuljetus aiheuttaa sähkökatkoja Etelä-Lappeenrannassa

15.2.2016 11:04 | Päivitetty: 15.2.2016 12:38
Kuva: Mika Strandén
Erikoiskuljetuksen vuoksi joudutaan purkamaan sähkölinjoja maanantain, tiistain ja keskiviikon välisinä öinä. Arkistokuva.
Erikoiskuljetuksen vuoksi joudutaan purkamaan sähkölinjoja maanantain, tiistain ja keskiviikon välisinä öinä. Arkistokuva.

Muukosta lähtevä erikoiskuljetus katkoo sähkölinjoja Etelä-Lappeenrannassa maanantai-iltana. Kuljetus ajetaan Muukosta Vaalimaan kautta Haminaan maanantai-illan ja keskiviikkoaamun välillä. Kaksi kuljetusyksikköä etenevät kello 21—06 välisenä aikana molempina öinä.

Kuljetuksen vuoksi joudutaan purkamaan ja rakentamaan sähkölinjoja. Lappeenrannan Energian käyttökeskuksessa on täysi miehitys ja kentällä uurastaa läpi yön useita asentajia sähkölinjoja purkamassa ja rakentamassa.

Operaatio aiheuttaa myös keskeytyksiä sähkönjakelussa. Sähköjohtoja joudutaan purkamaan useasta kymmenestä kohdasta Myllymäen, Hanhijärven ja Vaalimaan välillä. Sähkökatkot kestävät yhdestä kolmeen tuntiin.

Lappeenrannan Energian asentajat aloittavat kuljetuksen valmistelun jo maanantaina päivällä. Energian autoja liikkuu erityisesti Hanhijärven ja Vaalimaan suunnalla

Kuljetus kulkee Kuutostieltä Eteläkadun kautta Myllymäenkadulle, Hanhijärvenkadulle ja Hanhijärventielle. Sieltä se jatkaa Hanhikempintietä tielle 387. Tiistaiaamuksi sen pitäisi ehtiä Vaalimaalle.

Tiistaiyönä kuljetus jatkaa valtatie 7:ää Vaalimaalta Haminaan. Reitti johtaa Vaalimaantieltä Kekkosenkadulle, Sibeliuskadulle, Merikadulle, Ratapihankadulle, Rautatienkadulle, Mullinkoskentielle, Kouvolantielle, Kiilintielle, Suokalliontielle ja Satamantielle. Kuljetus on perillä Haminassa keskiviikkoaamuna.

Juho Maijala | Leena Sallinen