Nuoret valaisinnikkarit saivat kirkkaan idean — siitä voi välähtää oikean yrittäjyyden alku

13.2.2016 7:02
Kuva: Matti Veijalainen
Elina Maurisen ja Severi Niirasen perusidea oli tehdä kuutionmuotoinen tuote. Ajatus valaistui 20 tai 15 senttiä kanttiinsa olevaksi vaneriseksi valaisimeksi.
Elina Maurisen ja Severi Niirasen perusidea oli tehdä kuutionmuotoinen tuote. Ajatus valaistui 20 tai 15 senttiä kanttiinsa olevaksi vaneriseksi valaisimeksi.

Näinä aikoina monen yrityksen markkina mataa. Severi Niirasen ja Elina Maurisen firman tilanne on toinen. Tuotetta menisi enemmän, kuin sitä ehditään valmistaa.

Ruokolahtelainen Niiranen, 19, ja imatralainen Maurinen, 24, valmistuvat keväällä puusepiksi ammattiopisto Sammosta Imatralla. He ovat mukana vuosi yrittäjänä-hankkeessa. Osallistuminen edellytti oman yrityksen perustamista. Niinpä kaksikko perusti viime syksynä valaisimia valmistavan yrityksen nimeltä Ply Wood Lights.

Bisneksen teon ainoa huono puoli on, että oikealla rahalla ja myynnillä pelaava yrittäjyyden harjoitteluyritys pitää lopettaa lukuvuoden päättyessä. Mutta ei se välttämättä siihen jää.

— Oikeaksi yrittäjäksi ryhtymisestä on tullut varteenotettava vaihtoehto. Olemme panneet vetämään tuotteemme patenttihakemuksen, Niiranen ja Maurinen kertovat.

Tuote on kuutionmuotoinen kahden eri koon vanerinen valaisin, jonka värivaihtoehdot ovat kuultomusta, kuultovalkoinen ja puhdas koivu.

— Sisustajat ostavat, Niiranen ja Maurinen kertovat.

Valaisinvalmistajien seuraava näytön paikka on vuosi yrittäjänä-ohjelman alueellinen semifinaalikilpailu ensi viikolla Kotkassa. 20 firmaa osallistuu valtakunnalliseen loppukilpaan pääsy tavoitteenaan.

Matti Veijalainen