SaiPan hyökkäys huutaa maalintekijää

12.2.2016 20:51 | Päivitetty: 12.2.2016 22:49
Kuva: Mika Kanerva
Kultakypärä David McIntyre laukoi SaiPan ainoan maalin Kisapuiston illassa.
Kultakypärä David McIntyre laukoi SaiPan ainoan maalin Kisapuiston illassa.

SaiPan maalintekonälkä oli perjantai-illassa kuin päiväkotilapsella sellerin edessä. Kotijoukkueen hyökkäys suorastaan huutaa lisää maalintekokiimaa markkinoilta.

Liigan siirtoikkuna umpeutuu maanantaina 15. helmikuuta.

Ilves vei karkin Kisapuistosta lukemin 1—4 (1—2, 0—0, 0—2).

Ottelun alku näytti hyvältä, kun SaiPan pörssikärki David McIntyre latasi kauden kymmenennen maalinsa ylivoimalla. Ottelua oli pelattu siinä vaiheessa reilut kaksitoista minuuttia. Millintarkkaan yläkulmalaukaukseen syötön tarjoili Chad Rau.

SaiPa hallitsi avauserää, mutta päästi turhaan Ilveksen mukaan peliin löysäämällä kaasua. Kai Kantola tasoitti ottelun suoraan aloituksen jälkeen, kun Ilveksen Tapio Laakso otti SaiPan Ville Hämäläiseltä sata-nolla-aloitusvoiton ja tarjoili kiekon taakseen Kantolalle.

Hetkeä myöhemmin Ilves pyöritti ylivoimalla SaiPan sekaisin, ja Ville Meskanen vei tamperelaiset johdossa tauolle.

Toinen erä kulki samaa rataa, eli SaiPa vei peliä, mutta Henri Kiviahon maaliin kiekkoa ei saatu edes kahden miehen ylivoimalla. Erän lopussa Ilves sai kotijoukkueen harhailuista ainoat tilanteensa, mutta SaiPan maalilla torjunutta Jani Niemistä se ei pystynyt yllättämään.

Kolmannessa erässä SaiPa mureni. Erän puolessa välissä Markus Jokinen punnersi Ville Kohon edestä maalille, ja Jani Nieminen avasi länkiensä välistä syväväylän verkkoon.

Seuraavan kerran Nieminen antautui helpohkosti Eemeli Suomen edessä.

Jussi Markkanen oli jälleen SaiPan kokoonpanossa, mutta vielä luukkumiehenä. Tiistaina Espoossa lienee edessä paluu keltapaitojen maalille.

Katso valmentajien mietteet ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Juttua muutettu klo 22.15. Liigan siirtoikkuna sulkeutuu 15. helmikuuta.

Vesa Salminen