Markkinaoikeus kumosi Lappeenrannan päätöksen keilahallin ja uimahallin kahvion yrittäjistä

12.2.2016 15:06
Kuva: otto ponto
Markkinaoikeus kumosi nuoriso- ja liikuntalautakunnan päätökset keilahalli- ja uimahallin kahvioyrittäjän valinnasta. Arkistokuva.
Markkinaoikeus kumosi nuoriso- ja liikuntalautakunnan päätökset keilahalli- ja uimahallin kahvioyrittäjän valinnasta. Arkistokuva.

Markkinaoikeus on kumonnut Lappeenrannan kaupungin päätökset keilahallin ja uimahallin kahvion yrittäjistä. Kaupungin nuoriso- ja liikuntalautakunta päätti jatkaa nykyisten yrittäjien, eli Keilakolmion ja Villi Mokan, vuokrasopimuksia kesäkuussa 2015.

Niin ikään tarjoukset jättänyt Lappeenrannan Keilailuliitto valitti ratkaisusta markkinaoikeuteen. Valituksen mukaan kaupungin tarjouspyynnöt suosivat nykyistä halli- ja kahvioyrittäjää, ja vaatimukset olivat osin liian epämääräisiä.

Markkinaoikeus päätti perjantaina, että nuoriso- ja liikuntalautakunta menetteli päätöksissään julkisia hankintoja koskevien oikeusohjeiden vastaisesti. Tarjouspyyntö ei markkinaoikeuden mukaan ollut omiaan turvaamaan tarjoajien tasapuolista ja syrjimätöntä kohtelua tarjousten vertailussa.

Molemmat hankintapäätökset kumottiin. Lisäksi markkinaoikeus kielsi Lappeenrannan kaupunkia tekemästä hankintasopimusta kesäkuussa tehtyjen päätösten nojalla, ja asetti kaupungille 20 000 ja 15 000 euron uhkasakot. Markkinaoikeuden päätöksestä on mahdollista valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Juho Maijala