Maahantulokiellossa ollut venäläismies jemmasi autoonsa perämoottorin osia, jäi kiinni Nuijamaalla

12.2.2016 13:31

Venäläismiestä epäillään perämoottorin osien kätkemisestä autonsa rakenteisiin. Varastetuiksi epäillyt perämoottorin osat havaittiin rajatarkastuksessa Nuijamaan rajanylityspaikalla helmikuun alussa.

Miestä epäillään kätkemisrikoksesta. Lisäksi hänelle kirjoitettiin sakot ulkomaalaisrikkomuksesta ja väärän henkilötiedon antamisesta. Hän oli hakenut viisumia väärin ja valheellisin perustein ja matkustanut Suomeen maahantulokiellosta huolimatta.

Epäillyn kätkemisrikoksen esitutkinta jatkuu.

Vaalimaan rajanylityspaikalla tavoitettiin helmikuun alussa Toyota Land Cruiseria kuljettanut venäläismies, jonka auton tunnistetiedoissa havaittiin epäselvyyksiä. Maasturi oli ilmoitettu varastetuksi Venäjällä vuonna 2011.

Lisäksi havaittiin, että auto oli ollut osallisena kahdessa erillisessä onnettomuudessa, joista toisessa se oli palanut pahoin. Siihen oli korjauksen yhteydessä vaihdettu suuri määrä osia toisesta Venäjällä varastetuksi ilmoitetusta samanlaisesta autosta.

Kaakkois-Suomen rajavartioston esitutkinnassa selvisi, että auton kuljettaja oli ostanut auton hyvässä uskossa. Maasturi luovutettiin Venäjän viranomaisille, jotka jatkavat asian tutkimista.

Lisäksi Vaalimaalla löydettiin armenialaisen naisen matkatavaroista hänelle kuulumaton toisen henkilön Armenian passi. Passissa ollut Schengen-viisumi todettiin väärennetyksi. Passi takavarikoitiin ja tapauksen esitutkinta jatkuu.

Juho Maijala