Löytääkö Chad Rau maalijyvänsä Ilvestä vastaan?

12.2.2016 12:27 | Päivitetty: 12.2.2016 12:41
Kuva: MIKA STRANDÉN
Katkeaako Chad Raun neljän ottelun maaliton putki tänään Ilvestä vastaan?
Katkeaako Chad Raun neljän ottelun maaliton putki tänään Ilvestä vastaan?

SaiPan Chad Raun maalipörssin voitto on kaikkea muuta kuin kirkossa kuulutettu asia.

Hänen rinnalleen pörssikärkeen on noussut Rauman Lukon Aaron Gagnon, joka tämän vuoden puolella on ollut todella kovassa iskussa.

Gagnon on osunut tammi–helmikuussa pelatuissa 14 ottelussa maalitolppien väliin peräti 11 kertaa, kun Raun saldo samassa ajassa on seitsemän osumaa. Neljä edellistä peliä Raulta on mennyt maaleitta.

Kumpikin on viimeistellyt jääkiekkoliigan runkosarjassa tähän mennessä yhteensä 24 maalia.

Maalittoman putkensa katkaisua Rau pääsee yrittämään tänään, kun kuuden päivän ottelutauolta palaava SaiPa kohtaa Kisapuistossa Ilveksen.

Suorassa puolivälieräpaikassa edelleen vahvasti kiinni oleva SaiPa on vienyt kaikki kauden kolme aiempaa keskinäistä kohtaamista, mutta loppukaudeksi valmennusvastuun ottaneen Kari Heikkilän johdolla Ilves on alkanut napsia viime peleissään voittoja.

Ilvestä vastaan Chad Rau on tehnyt kauden maaleistaan neljä. Molemmissa Tampereella pelatuissa otteluissa verkko heilui kahdesti. Illan ottelussa SaiPa jatkaa entisillä hyökkäysketjuillaan.

Puolustajista kokoonpanosta puuttuu Lasse Lappalainen. TuTosta palannut William Mäkinen on nostettu seitsemänneksi puolustajaksi.

Maalilla aloittaa Jani Nieminen. Edellisestä ottelusta sivussa ollut Jussi Markkanen on kakkosvahtina.

Kalle Sipiläinen